Welke functies zijn afhankelijk van de firmwareversie van de apparatuur

Bijgewerkt op

In de meeste gevallen zijn nieuwe firmwareversies voor detectoren, sirenes, controle- en automatiseringsapparatuur het gevolg van veranderingen in de productieprocessen. Sommige updates voegen echter nieuwe functies toe, hetzij om te voldoen aan regionale normen, hetzij om de mogelijkheden van het Ajax-systeem te verbeteren.

In dit artikel worden de volgende vragen beantwoord:

Firmware of embedded software duidt op software- en hardware-instellingen die zijn opgeslagen in het stabiele geheugen van het apparaat. Eigenlijk is het een programma dat bepaalt hoe een apparaat werkt.

Welke functies zijn afhankelijk van de firmware van het apparaat?

Functie Apparaat Firmwareversie

Uitschakeling van led-indicatie bij een alarm

Meer informatie

DoorProtect Jeweller 5.55.0.0 of hoger
DoorProtect Plus Jeweller 5.55.0.0 of hoger
MotionProtect Jeweller 5.55.0.0 of hoger
MotionProtect Plus Jeweller 5.55.0.0 of hoger
CombiProtect Jeweller 5.55.0.0 of hoger
MotionProtect Outdoor Jeweller 5.55.0.0 of hoger
MotionCam Jeweller 5.55.0.0 of hoger
GlassProtect Jeweller 5.55.0.0 of hoger
MotionProtect Curtain Jeweller 6.53.1.1 of hoger

Aansluiting van de bewegingsdetector voor het rolluik

Meer informatie

DoorProtect Plus Jeweller 5.53.1.0 of hoger

Pulserende werking

Meer informatie

WallSwitch Jeweller 5.54.1.0 of hoger
Socket (type F) Jeweller 5.54.1.0 of hoger

De helderheid van het display instellen en de contactstatus selecteren: NC/NO

Meer informatie

Socket (type F) Jeweller 5.54.1.0 of hoger

Onderling verbonden alarmen van branddetectoren

Meer informatie

FireProtect Jeweller 3.42.0 of hoger
FireProtect Plus Jeweller 3.42.0 of hoger

Beveiliging tegen onbedoeld indrukken

Druk gedurende meer dan 0,15 seconden op de knop om in te schakelen

Ajax SpaceControl Jeweller 3.18 of hoger

Geavanceerde bescherming tegen per ongeluk indrukken: dubbel en lang indrukken

Meer informatie

Ajax SpaceControl Jeweller 5.54.1.0 of hoger

Dempingtest

Meer informatie

StreetSiren Jeweller 3.51.0 of hoger
HomeSiren Jeweller 3.51.0 of hoger
CombiProtect Jeweller 3.51.0 of hoger
DoorProtect Jeweller 3.51.0 of hoger
DoorProtect Plus Jeweller 3.51.0 of hoger
GlassProtect Jeweller 3.51.0 of hoger
KeyPad Jeweller 3.50.0 of hoger
MotionProtect Jeweller 4.51.0 of hoger
MotionProtect Plus Jeweller 3.51.0 of hoger
Transmitter Jeweller 3.52.0 of hoger

Ononderbroken led-indicatie ongeacht de beveiligingsmodus

Meer informatie

Tijdelijke uitschakeling van het apparaat

Meer informatie

Indicatie na alarm

Meer informatie

Mogelijkheid om het sirenesignaal uit te schakelen bij een alarm

Meer informatie

StreetSiren Jeweller 3.71.0 of hoger
StreetSiren DoubleDeck Jeweller 3.71.0 of hoger
HomeSiren Jeweller 5.55.1.0 of hoger

Indicatie van tweefasige inschakeling van het alarm en ook herstel na alarm volgens PD 6662:2017

Meer informatie

KeyPad Jeweller Van 4.52 tot 4.99.0
Activering van het bediendeel bij het inschakelen van de vertraging bij binnenkomst KeyPad S Plus Jeweller 5.60.6.3 of hoger
Aanduiding van vertragingen bij binnenkomst/vertrek HomeSiren Jeweller 3.51.0 of hoger
StreetSiren Jeweller 3.51.0 of hoger

Bellen bij opening

Meer informatie

HomeSiren Jeweller 5.55.1.0 of hoger
StreetSiren Jeweller 3.73.1.0 of hoger
StreetSiren DoubleDeck Jeweller 3.73.1.0 of hoger

Audio-aankondigingen conform ANSI/SIA CP-01-2019

Meer informatie

HomeSiren Jeweller van 5.60.4.00 tot 6.0.0.0 en
6.56.3.37 of hoger
StreetSiren Jeweller van 5.60.5.00 tot 6.0.0.0 en
6.56.1.57 of hoger
StreetSiren DoubleDeck Jeweller van 5.60.5.00 tot 6.0.0.0 en
6.56.1.57 of hoger
Alarmduur tot 15 minuten HomeSiren Jeweller Alarmduur van meer dan 3 minuten is alleen beschikbaar voor HomeSiren Jeweller met firmwareversie NA 5.60.4.14 of hoger
StreetSiren Jeweller Alarmduur van meer dan 3 minuten is alleen beschikbaar voor StreetSiren Jeweller met firmwareversie NA 5.60.4.14 of hoger en met Stil of Luid alarmvolume
StreetSiren DoubleDeck Jeweller Alarmduur van meer dan 3 minuten is alleen beschikbaar voor StreetSiren DoubleDeck met firmwareversie NA 5.60.4.14 of hoger en met Stil of Luid alarmvolume

Het bedrijfstemperatuurbereik van de MotionCam Jeweller is ook afhankelijk van de productiedatum:

• Van 0°C tot +40°C (productiedatum vóór 1 juni 2020)
  • Van –10°C tot +40°C (productiedatum na 1 juni 2020)
Hoe kan ik de firmware versie achterhalen apparaat aan de QR-code

Voer apparaat-ID in

Firmwareversie

Hoe vind ik de apparaat-ID op de doos?

Elke verpakking bevat twee apparaat-ID’s: op de bodem van de doos en onder het deksel.

ID op de bodem van de doos

ajax device id

ID onder het deksel

ajax device id

Hoe vind ik de apparaat-ID in de Ajax-app

1. Selecteer een hub uit de lijst als u er meerdere heeft of als u de Ajax PRO-app gebruikt.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer een apparaat uit de lijst. De ID staat op het statusscherm onderaan.

Hoe vind ik de firmwareversie van het apparaat in de Ajax-app?

1. Selecteer een hub uit de lijst als u er meerdere heeft of als u de Ajax PRO-app gebruikt.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer een apparaat uit de lijst. De informatie over de firmwareversie staat op het statusscherm onderaan.

Hoe werk ik de firmware bij?

Hubs en signaalversterkers draaien op OS Malevich. De firmwareversie wordt automatisch via de ether (via internet) bijgewerkt zodra een nieuwe versie op de server beschikbaar is.

Andere apparaten van het Ajax-systeem krijgen hun firmware bij de productie.