Hub 2

Bedieningspaneel met ondersteuning voor Jeweller en Wings (2 x 2G/3G/LTE-simkaarten, ethernet)

FAQ

U kunt een lege space 180 dagen gebruiken vanaf de datum waarop de space werd aangemaakt of vanaf de datum waarop het laatste apparaat werd verwijderd. Na deze periode wordt een lege space verwijderd.
Om te voorkomen dat de configuratie van de space verloren gaan, stuurt het systeem een melding na 173 dagen vanaf de datum waarop de space is aangemaakt of vanaf de datum waarop het laatste apparaat is verwijderd.
Het systeem zal de lege space verwijderen, zelfs als het is ingeschakeld. Een gebruiker kan de lege space alleen verwijderen als het systeem is uitgeschakeld. Wanneer de space wordt verwijderd (automatisch of handmatig), worden de gebeurtenissen ervan ook verwijderd.

Gekopieerd

U kunt een beperkt aantal lege spaces aanmaken en gebruiken. De Ajax-space is leeg wanneer er geen Ajax-hub, Ajax-camera, Ajax NVR, of slim slot van Yale is toegevoegd.

U kunt het volgende maken en gebruiken:

• 100 lege spaces als gebruiker,
  • 1000 lege spaces als PRO of bedrijf.

Als een space leeg is, kunt u deze niet inschakelen of de paniekknop gebruiken in Ajax-apps.

U kunt nog steeds een onbeperkt aantal space aanmaken en gebruiken met apparaten.

Gekopieerd

Nee, wanneer de space wordt verwijderd (handmatig of automatisch), worden de gebeurtenissen ook verwijderd. U kunt het niet herstellen.

Gekopieerd

Ja, u kunt de offline hub uit een ingeschakelde space verwijderen. Dit kan handig zijn als de hub uitvalt terwijl het systeem is ingeschakeld en er geen manier is om de hub te vervangen met behulp van gegevensoverdracht. Als de hub uit de space wordt verwijderd, kan de gebruiker gebruik blijven maken van de Ajax-camera’s, Ajax-NVR of het slimme slot van Yale die aan de space zijn toegevoegd.

Een Beheerder of Installateur met rechten om het systeem te configureren kan de offline hub uit de ingeschakelde space verwijderen.

Om dit te doen, in de Ajax-apps:

1. Selecteer een space.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten en selecteer de hub die u wilt verwijderen.
  3. Ga naar de instellingen door op het tandwieltpictogram te klikken.
  4. Klik op Hub verwijderen.

U kunt de offline hub uit de ingeschakelde space verwijderen als deze hub niet is aangesloten op de meldkamer.

Gekopieerd

Hub (2G) Jeweller en Hub (4G) Jeweller hebben dezelfde technische kenmerken en instellingen, maar verschillen alleen op de volgende punten:

Hub (2G) Jeweller Hub (4G) Jeweller
Mobiele banden 2G 4G (LTE)
Soorten meldingen Push
Sms
Oproepen
Push
Sms
USSD-codes
Toegangscodes voor bediendeel
Compatibel met KeyPad Plus Jeweller

Hub (4G) Jeweller ondersteunt geen mobiele 2G- en 3G-kanalen.

Lees meer

Gekopieerd

Aan één space kunt u toevoegen:

• maximaal 200 gebruikers;
  • maximaal 50 ruimtes;
  • maximaal 25 beveiligingsgroepen.
Gekopieerd

Nee, u heeft een Ajax hub nodig om een systeem te verbinden met bewakingssoftware.

Andere functies zijn niet afhankelijk van het toevoegen van een hub aan de space, zoals de tabbladen Beheer en Ruimtes en snelle toegang tot automatiseringsapparaten.

Gekopieerd

U kunt een onbeperkt aantal slimme sloten van Yale toevoegen aan één space.

Gekopieerd

Er kan slechts één hub worden toegevoegd aan één space.

Gekopieerd

Nee, u hoeft alleen uw app bij te werken:

De functies blijven hetzelfde, inclusief de tabbladen Beheer en Ruimtes en snelle toegang tot automatiseringsapparaten.

Gekopieerd

Space is een virtuele entiteit waar verschillende zelfstandige apparaten die zich op hetzelfde fysieke object bevinden, samenkomen. Om een space aan te maken, heeft een gebruiker geen Ajax-hub nodig. Apparaten worden aan een systeem toegevoegd op basis van de behoeften van de locatie.

U kunt een hub met detectoren, alleen een NVR met camera’s, alleen Ajax-camera’s, en slimme sloten toevoegen of al deze combineren in één systeem.

Space biedt u de flexibiliteit om het systeem aan te passen aan de specifieke behoeften van de locatie.

Gekopieerd

U kunt elke batterij met een bedrijfsspanning van 4,2 – 10 V aansluiten op een hub met een 6V PSU (type A).

We raden het gebruik van zink-lucht alkalinebatterijen aan voor langdurig zelfstandig gebruik. Voordat u een dergelijke batterij aansluit, moet u de stickers verwijderen of de afsluitkleppen voor de lucht openen. Laat de batterij indien mogelijk 2 uur aan de lucht blootstaan. Dit veroorzaakt een chemische reactie in de batterij en zorgt voor een goede werking.

Hieronder vindt u een lijst met aanbevolen batterijen met gegarandeerde compatibiliteit.

Lijst met aanbevolen batterijen:

• Cegasa eZ8 9/600
  • Cegasa eZ8 9/350
  • Cegasa eZ8 6/600
  • ISKRA KOMPAKT 960
  • ISKRA KOMPAKT 700
  • ISKRA KOMPAKT 480
  • ISKRA KOMPAKT 360
  • Masterbattery MC-ZA960

U kunt de geschatte levensduur van de batterij berekenen met behulp van de batterijlevensduur-calculator.

Gekopieerd

Hubs kunnen slechts met één voeding werken: standaard of alternatief (6V PSU (type A), 12V PSU for Hub 2/ReX 2¹ of 12-24V PSU (type A)).

¹ Beëindigd product

Gekopieerd

Met een 6V PSU (type A) kan de hub jarenlang op een externe batterij werken zonder aangesloten te hoeven zijn op een elektriciteitsnet. Daarmee is het geschikt om vervallen, leegstaande en gebouwen in aanbouw te beveiligen tegen inbrekers, vandalen en krakers.

Een 12-24V PSU (type A) wordt gebruikt om de hub aan te sluiten op het laagspanningsnetwerk van een auto, trailer, jacht of om deze te voeden via een externe batterij/voeding.

Gekopieerd

Ja. De ingebouwde oplaadbare batterij van een hub zorgt ervoor dat het systeem tot 14 uur zelfstandig kan werken. De levensduur van de batterij is afhankelijk van het hub-model.

Als er wordt overgeschakeld op een reserve-voeding, wordt hiervan een melding verzonden naar de gebruiker en het beveiligingsbedrijf.

Om de hub aan te sluiten op een 12 V⎓ reserve-voeding vervangt u de voorgeïnstalleerde voeding door een 12-24V PSU (type A).

Gebruik een 6V PSU (type A) om de hub aan te sluiten op draagbare batterijen van 6 V⎓.

Gekopieerd

Hub 2 (2G) Jeweller is een intelligent bedieningspaneel voor beveiligingssystemen met fotoverificatie van alarmen.

Verschillen tussen de hubs:

Hub (2G) Jeweller Hub (4G) Jeweller Hub Plus Jeweller Hub 2 (2G) Jeweller Hub 2 (4G) Jeweller Hub 2 Plus Jeweller Hub Hybrid (2G) Hub Hybrid (4G)
Communicatietechnologie Jeweller Jeweller Jeweller

Jeweller

Wings

Jeweller

Wings

Jeweller

Wings

Fibra

Jeweller

Wings

Fibra

Jeweller

Wings

Fotoverificatie Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja Ja
Communicatiekanalen

2G 1×SIM

Ethernet

4G (LTE) 1×SIM

Ethernet

2G/3G 2×SIM

Ethernet

Wifi

2G 2×SIM

Ethernet

2G/3G/4G(LTE) 2×SIM

Ethernet

2G/3G/4G(LTE) 2×SIM

Ethernet

Wifi

2G 2×SIM

Ethernet

2G/3G/4G(LTE) 2×SIM

Ethernet

Levensduur van de reservebatterij Maximaal 15 uur Maximaal 15 uur Maximaal 16 uur Maximaal 16 uur Maximaal 14 uur Maximaal 15 uur Maximaal 60 uur Maximaal 60 uur

U kunt hier hubs vergelijken op basis van meer functies.

Gekopieerd

Uitgelichte artikelen

Hoe configureer ik een space

Zo werkt een Ajax-systeem bij een stroomstoring

Zo stelt u een systeem in dat voldoet aan ANSI/SIA CP-01-2019