Gebruikershandleiding van StreetSiren

Bijgewerkt op

StreetSiren is een draadloze sirene voor buiten met een geluidsniveau tot 113 dB. StreetSiren is uitgerust met een helder led-display en voorgeïnstalleerde batterij. De sirene kan snel worden geïnstalleerd en ingesteld en werkt tot 5 jaar zelfstandig.

StreetSiren maakt verbinding met het Ajax-systeem via een beveiligd Jeweller-radioprotocol en communiceert met de hub op een afstand van maximaal 1500 m in een directe zichtlijn.

U kunt de detector instellen via de Ajax-app voor iOS, Android, macOS en Windows. Het systeem brengt gebruikers op de hoogte van alle gebeurtenissen via pushmeldingen, sms-berichten en oproepen (indien geactiveerd).

StreetSiren werkt alleen met Ajax-hubs en ondersteunt geen verbinding met de integratiemodules uartBridge– of ocBridge Plus.

Het Ajax-systeem kan worden aangesloten op een meldkamer van een beveiligingsbedrijf.

Functionele elementen

1. Leddisplay
  2. Lichtindicatie
  3. Zoemer van de sirene achter het metalen raster
  4. SmartBracket-bevestigingspaneel
  5. Verbindingsaansluitingen voor externe voeding
  6. QR-code
  7. Aan/uit-knop
  8. Plaats om het SmartBracket-paneel vast te zetten met een schroef

Hoe het werkt

StreetSiren maakt elk beveiligingssysteem aanzienlijk efficiënter. Het luide alarmsignaal en de lichtindicatie zijn hoogstwaarschijnlijk voldoende om de aandacht van buren te trekken en indringers af te schrikken.

De sirene kan van veraf gehoord worden door de krachtige zoemer en heldere led-lamp. Bij een correcte installatie kan de geactiveerde sirene moeilijk worden losgekoppeld en uitgeschakeld: de behuizing is stevig, het metalen raster beschermt de zoemer en de voeding werkt autonoom. Ook wordt, als het systeem ingeschakeld is, de aan/uit-knop geblokkeerd, waardoor de sirene niet kan worden uitgezet.

StreetSiren is uitgerust met een sabotageknop en een versnellingsmeter. De sabotageknop wordt geactiveerd als de behuizing van het apparaat wordt geopend en de versnellingsmeter wordt geactiveerd wanneer iemand het apparaat probeert te verplaatsen of los te koppelen.

Verbinden

Voordat u de verbinding start:

1. Installeer de Ajax-app volgens de gebruikershandleiding van de hub. Maak een account aan, voeg de hub toe en creëer minstens één ruimte.
  2. Schakel de hub in en controleer de internetverbinding (via ethernetkabel en/of gsm-netwerk).
  3. Controleer in de Ajax-app of de hub is uitgeschakeld en niet aan het updaten is.

Alleen gebruikers met beheerdersrechten kunnen het apparaat toevoegen aan de hub

De detector met de hub koppelen:

1. Selecteer de optie Apparaat toevoegen in de Ajax-app.
  2. Geef het apparaat een naam, scan of typ de QR-code (deze bevindt zich op de behuizing en de verpakking van de detector) en selecteer de ruimte waar het apparaat geplaatst gaat worden.
  3. Tik op Toevoegen en het aftellen begint.
  4. Schakel het apparaat in door de aan/uit-knop drie seconden lang ingedrukt te houden.

De aan/uit-knop is verzonken in de behuizing van de sirene en best stug. U kunt de knop indrukken met een dun, stevig voorwerp.

Het apparaat moet zich binnen het bereik van het draadloze netwerk van de hub bevinden (bij hetzelfde beveiligde object) om detectie en koppeling mogelijk te maken. Het verbindingsverzoek wordt alleen verzonden op het moment dat het apparaat wordt ingeschakeld.

StreetSiren gaat automatisch uit als de verbinding met de hub mislukt. U hoeft hem niet uit te schakelen om opnieuw verbinding te maken. Als het apparaat al aan een andere hub is toegewezen, schakel het apparaat dan uit en volg daarna het standaardproces voor koppeling.

Het apparaat dat is aangesloten op de hub verschijnt in de lijst met apparaten in de app. Het bijwerken van de apparaatstatussen in de lijst hangt af van het pinginterval van het apparaat dat is ingesteld in de hubinstellingen (de standaardwaarde is 36 seconden).

Houd er rekening mee dat er niet meer dan tien sirenes of bediendelen met een ingebouwde sirene met één hub verbonden kunnen worden.

Pictogrammen

Een aantal van de statussen van StreetSiren wordt weergegeven door middel van pictogrammen. U kunt ze in de Ajax-app bekijken via het menu Apparaten .

Pictogram Waarde

Geeft de Jeweller-signaalsterkte weer tussen de hub/signaalversterker en StreetSiren

De aanbevolen waarde is 2-3 streepjes

Batterijlading

Zo wordt de batterijlading in de Ajax-apps weergegeven

Wordt weergegeven als het apparaat werkt via een radiosignaalversterker

StreetSiren is uitgeschakeld

Meer informatie

De sabotage-alarmen van StreetSiren zijn uitgeschakeld

Meer informatie

Sirene geeft een waarschuwing bij het openen

Het apparaat is niet overgedragen naar de nieuwe hub.

Meer informatie

Statussen

De statussen van de sirene vindt u in de Ajax-app:

1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Selecteer StreetSiren uit de lijst.
Parameter Waarde
Temperatuur

De temperatuur van het apparaat wordt gemeten op de processor en verandert geleidelijk.

Toegestane afwijking in de waarde in de app en de temperatuur op de plaats van de installatie: 2 °C.

Wanneer het apparaat een temperatuurwijziging detecteert van minstens 2 °C, wordt de waarde bijgewerkt.

U kunt een scenario op basis van temperatuurwijziging instellen om zo automatiseringsapparaten te besturen.

Jeweller-signaalsterkte

De signaalsterkte tussen de hub/signaalversterker en de sirene.

Wij raden aan de sirene te installeren op plaatsen met een signaalsterkte van 2-3 streepjes

Verbinding via Jeweller De verbindingsstatus tussen de hub/signaalversterker en StreetSiren:

• Online: de sirene is verbonden met de hub/signaalversterker
  • Offline: de sirene is niet verbonden met de hub/signaalversterker
Signaalsterkte van de radiozender Signaalsterkte tijdens de test (beschikbaar voor firmwareversies 3.50 en nieuwer):

• Auto: het apparaat past de signaalsterkte van de zender automatisch aan (standaardmodus)
  • Demping: verkleint kunstmatig de signaalsterkte van het apparaat met 6 dB
  • Max: stelt de maximale signaalsterkte van de zender in

Wat is de Signaaldempingstest

ReX Wordt weergegeven als de sirene werkt via een radiosignaalversterker
Batterijlading Batterijniveau van het apparaat. Twee mogelijke statussen:

• OK
  • Laag

Zo wordt het batterijniveau in de Ajax-apps weergegeven

Deksel De status van de antisabotageknop die reageert op demontage of opening van de behuizing:

• Open: de sirene wordt verwijderd van het SmartBracket-montagepaneel
  • Gesloten: de sirene is gemonteerd

Meer informatie

Externe voeding Status externe voeding van de sirene:

• Verbonden: externe voeding van 12 V is aangesloten op de sirene
  • Niet verbonden: sirene wordt gevoed door de voorgeïnstalleerde batterijen
Volume van het alarm Geluidsniveau in geval van alarm

• Gedempt: de sirene maakt geen geluid wanneer het alarm wordt geactiveerd
  • Stil: volume van 85 dB
  • Luid: volume van 100 dB
  • Zeer luid: volume van 113 dB

Het geluidsniveau is op 1 m afstand van de sirene gemeten

Alarmduur

Duur van het hoorbare alarm: van 3 seconden tot 3 of 15 minuten.

De duur wordt ingesteld in intervallen van 3 seconden.

Alarmduur van meer dan 3 minuten is alleen beschikbaar voor StreetSiren Jeweller met firmwareversie NA 5.60.4.14 of hoger en met Stil of Luid alarmvolume.

Waarschuwing bij verplaatsing De status van het alarm van de versnellingsmeter
Ledindicatie
  • Uitgeschakeld: de ledindicatie staat uit
  • Ingeschakeld: het ledlampje knippert elke 3 seconden, alleen als het systeem is ingeschakeld
  • Altijd: het ledlampje knippert elke 3 seconden ongeacht de modus
INSTELLINGEN VAN DE PIEPTOON
Inschakelen/uitschakelen Indien ingeschakeld, geeft de sirene u een melding door de achtergrondverlichting van het leddisplay aan te doen en een korte pieptoon te laten horen bij het in- en uitschakelen
Activering/deactivering van de deelinschakeling Indien ingeschakeld, geeft de sirene u een melding door de achtergrondverlichting van het leddisplay aan te doen en een korte pieptoon te laten horen bij het in- en uitschakelen van het systeem vanuit de deelinschakeling
Vertragingen bij binnenkomst Indien deze optie is ingeschakeld, piept de sirene bij een vertraging bij binnenkomst/vertrek (beschikbaar vanaf firmwareversie 3.51.0 of nieuwer)
Vertragingen bij vertrek Indien deze optie is ingeschakeld, piept de sirene bij een vertraging bij binnenkomst/vertrek (beschikbaar vanaf firmwareversie 3.51.0 of nieuwer)
Vertragingen bij binnenkomst in deelinschakeling Indien deze optie is ingeschakeld, piept de sirene bij een inloopvertraging vanuit de modus deelinschakeling
Vertragingen bij vertrek in deelinschakeling Indien deze optie is ingeschakeld, piept de sirene bij een uitgangsvertraging vanuit de modus deelinschakeling
Bel bij openen

Indien ingeschakeld, geeft een sirene een melding over de openingsdetectoren die geactiveerd worden vanuit de uitgeschakelde systeemmodus

Wat is bel

Volume van pieptoon Volume van het hoorbare signaal bij het inschakelen/uitschakelen, de in- en uitgangsvertraging, de activatie van de openingsdetector:

• Stil: volume van 85 dB
  • Luid: volume van 100 dB
  • Zeer luid: volume van 113 dB

Het geluidsniveau is gemeten op een afstand van 1 meter van de sirene

Permanente deactivering

Toont de status van het apparaat: actief, volledig uitgeschakeld door de gebruiker, of alleen meldingen over de activering van de sabotageknop van het apparaat zijn uitgeschakeld.

De optie is beschikbaar voor StreetSiren met firmwareversie 3.71 en nieuwer.

Firmware Firmwareversie sirene
Apparaat-ID Identificatienummer van het apparaat
Apparaatnr. Nummer van de apparaatloop (zone)

Instellingen

Zo past u de instellingen van StreetSiren aan in de Ajax-app:

1. Selecteer de gewenste hub als u er meerdere heeft of als u de PRO-app gebruikt.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer StreetSiren uit de lijst.
  4. Ga naar Instellingen door op het te klikken.
  5. Stel de vereiste parameters in.
  6. Klik op Terug om de nieuwe instellingen op te slaan.
Instelling Waarde
Naam

Naam van de sirene die kan worden bewerkt. De naam van het apparaat die u kunt zien bij de meldingen in het eventlog.

De naam kan maximaal 12 cyrillische tekens of 24 Latijnse tekens bevatten

Ruimte De virtuele ruimte selecteren waaraan StreetSiren is toegewezen. De naam van de ruimte die u kunt zien bij de meldingen in het eventlog.
Alarmen in groepsmodus Selecteer de groep waaraan de sirene is toegewezen. U kunt kiezen voor één groep of voor alle groepen:

• Indien toegewezen aan een groep, zijn de sirene en de indicatie gekoppeld aan alarmmeldingen en gebeurtenissen van die groep
  • Indien verbonden met alle groepen, zijn de sirene en de indicatie gekoppeld aan alarmmeldingen en gebeurtenissen van alle groepen in het systeem

Ongeacht welke groep geselecteerd is, reageert de sirene op de activatie en alarmmeldingen van de Deelinschakeling

Meer informatie

Volume van het alarm De sirene reageert op systeemalarmen met het geselecteerde volume:

• Gedempt: de sirene maakt geen geluid wanneer het alarm wordt geactiveerd
  • Stil: volume van 85 dB
  • Luid: volume van 100 dB
  • Zeer luid: volume van 113 dB

Het geluidsniveau is gemeten op een afstand van 1 meter van de sirene

Alarmduur

Duur van het hoorbare alarm: van 3 seconden tot 3 of 15 minuten.

De duur wordt ingesteld in intervallen van 3 seconden.

Alarmduur van meer dan 3 minuten is alleen beschikbaar voor StreetSiren Jeweller met firmwareversie NA 5.60.4.14 of hoger en met Stil of Luid alarmvolume.

Waarschuwing bij verplaatsing

Alarm wanneer de versnellingsmeter wordt geactiveerd: de sirene wordt geactiveerd als u de behuizing van het apparaat draait of het apparaat zelf van de bevestiging verwijdert.

Het duurt 60 seconden voordat de ingebouwde versnellingsmeter de normale positie weer weet. Controleer niet te snel of het werkt voordat deze tijd is verstreken

Ledindicatie Ledindicatie van de sirene-instellingen:

• Uitgeschakeld: de ledindicatie staat uit
  • Ingeschakeld: het ledlampje knippert elke 3 seconden, alleen als het systeem is ingeschakeld
  • Altijd: het ledlampje knippert elke 3 seconden ongeacht de modus

Meer over de indicatie

Pieptooninstellingen Opent de notificatie-instellingen van de sirene. Een uitgebreide beschrijving van de instellingen is hieronder beschikbaar
Jeweller-signaalsterktetest

De sirene overschakelen naar de testmodus voor de signaalsterkte van Jeweller. Met de test kunt u de signaalsterkte tussen de hub en StreetSiren controleren en de optimale plaats van installatie bepalen

Wat houdt de signaalsterktetest van Jeweller in

Volumetest

Schakelt het apparaat naar de testmodus voor het volume

Wat is de volumeniveautest

Signaaldempingstest

Overschakeling van StreetSiren naar de testmodus voor de signaaldemping (beschikbaar bij sirenes met firmwareversie 3.50 en nieuwer)

Wat is een Dempingtest

Gebruikershandleiding Opent de gebruikershandleiding van StreetSiren
Permanente deactivering

Hiermee kan de gebruiker het apparaat loskoppelen zonder het uit het systeem te verwijderen.

Er zijn drie opties beschikbaar:

• Nee: het apparaat werkt normaal en verzendt alle gebeurtenissen
  • Geheel: het apparaat zal geen systeemopdrachten uitvoeren of deelnemen aan automatiseringsscenario’s. Het systeem zal alarmen en andere meldingen van het apparaat negeren
  • Alleen deksel: het systeem negeert alleen meldingen over de activering van de sabotageknop van het apparaat

Deze functie wordt ondersteund door StreetSiren met firmwareversie 3.71 en nieuwer.

Meer informatie over de permanente deactivatie van apparaten

Apparaat ontkoppelen Koppelt de sirene los van de hub en wist de instellingen

Pieptooninstellingen

Gebeurtenis Betekenis
Pieptoon bij verandering van ingeschakelde modus
Inschakelen/uitschakelen Als deze optie wordt ingeschakeld, waarschuwt de sirene bij het in- en uitschakelen door het led-display te laten oplichten en een korte pieptoon
Activering/deactivering van de deelinschakeling

Indien ingeschakeld, geeft de sirene u een melding door de achtergrondverlichting van het leddisplay aan te doen en een korte pieptoon te laten horen bij het in- en uitschakelen van het systeem vanuit de deelinschakeling

Wat is deelinschakeling

Demp het apparaat wanneer een code op het bediendeel wordt ingevoerd

Beschikbaar voor HomeSiren Jeweller met firmwareversies van 5.60.5.0 tot 6.0.0.0 en vanaf 6.56.1.57 of hoger, die werken met hubs met OS Malevich 2.19 of hoger.

Dempt de geluidssignalen zodra de gebruiker een wachtwoord begint in te voeren op het bediendeel. Met deze functie kunnen gebruikers zich concentreren op het uitschakelen van het systeem.

Pieptoon bij vertragingen
Vertragingen bij binnenkomst

Indien deze optie is ingeschakeld, piept de sirene bij een inloopvertraging

Wat is inloop-/uitloopvertraging

Vertragingen bij vertrek

Indien deze optie is ingeschakeld, piept de sirene bij een uitloopvertraging

Wat is inloop-/uitloopvertraging

Vertragingen bij binnenkomst in deelinschakeling

Indien deze optie is ingeschakeld, piept de sirene bij een inloopvertraging vanuit de modus deelinschakeling

Wat is deelinschakeling
Wat is inloop-/uitloopvertraging

Vertragingen bij vertrek in deelinschakeling

Indien deze optie is ingeschakeld, piept de sirene bij een uitloopvertraging vanuit de modus deelinschakeling

Wat is deelinschakeling
Wat is inloop-/uitloopvertraging

Snelle pieptoon bij vertragingen
Snelle pieptoon bij afloop inloopvertraging

Beschikbaar voor HomeSiren Jeweller met firmwareversies van 5.60.5.0 tot 6.0.0.0 en vanaf 6.56.1.57 of hoger, die werken met hubs met OS Malevich 2.19 of hoger.

Informeert de gebruiker dat de Vertraging bij binnenkomst bijna is verstreken. U kunt kiezen uit 4 opties wanneer de snelle pieptoon moet beginnen:

• Nooit
  • Duurt 5 seconden
  • Duurt 10 seconden
  • Duurt 15 seconden
Snelle pieptoon bij afloop Uitloopvertraging

Beschikbaar voor HomeSiren Jeweller met firmwareversies van 5.60.5.0 tot 6.0.0.0 en vanaf 6.56.1.57 of hoger, die werken met hubs met OS Malevich 2.19 of hoger.

Informeert de gebruiker dat de Vertraging bij vertrek bijna is verstreken. U kunt kiezen uit 4 opties wanneer de snelle pieptoon moet beginnen:

• Nooit
  • Duurt 5 seconden
  • Duurt 10 seconden
  • Duurt 15 seconden
Pieptoon bij uitschakelen
Bel bij openen

Indien ingeschakeld, piept de sirene 1 tot 4 keer om aan te geven dat er openingsdetectoren zijn geactiveerd in de uitgeschakelde systeemmodus

De optie is beschikbaar voor StreetSiren met firmwareversie 3.73.1.0 en nieuwer

Wat zijn openingsmeldingen
Hoe stelt u openingsmeldingen in

Volume pieptoon Instellen van het volume van de sirene bij melding van in- en uitschakelen, vertraging bij in- en uitlopen, en openen:

• Stil: volume van 85 dB
  • Luid: volume van 100 dB
  • Zeer luid: volume van 113 dB

Het geluidsniveau is gemeten op een afstand van 1 meter van de sirene

De verwerking van detectiealarmsignalen instellen

U kunt via de Ajax-app instellen welke detectiealarmsignalen de sirene kunnen activeren. Dit helpt bij het voorkomen van situaties wanneer het beveiligingssysteem een alarmsignaal ontvangt van een detector van LeaksProtect of een ander alarmsignaal. De parameter kan worden aangepast in de instellingen van de detector of het apparaat:

1. Log in bij de Ajax-app.
  2. Ga naar het menu Apparaten .
  3. Selecteer de detector of het apparaat.
  4. Ga naar de instellingen en stel de benodigde parameters in om de sirene te activeren.

De reactietijd van het sabotagealarm instellen

De sirene kan reageren op het sabotagealarm van apparaten en detectoren. Deze optie is standaard uitgeschakeld. Onthoud dat de sabotagebeveiliging ook reageert op het openen en sluiten van de behuizing als het systeem is uitgeschakeld.

Wat is een sabotagedetector

Zo regelt u in de Ajax-app dat de sirene reageert op sabotage:

1. Ga naar het menu Apparaten .
  2. Selecteer de hub en ga naar de instellingen .
  3. Druk op het menu Service.
  4. Ga naar Instellingen van de sirene.
  5. Schakel de optie Waarschuwing met sirene als de hub of het deksel open is in.

Zo stelt u in dat er wordt gereageerd op het indrukken van de paniekknop in de Ajax-app

De sirene kan reageren op het indrukken van de paniekknop in de Ajax-apps. Onthoud dat de paniekknop ook ingedrukt kan worden als het systeem is uitgeschakeld.

Zo stelt u in dat de sirene reageert op het indrukken van de paniekknop:

1. Ga naar het menu Apparaten .
  2. Selecteer de hub en ga naar de instellingen .
  3. Druk op het menu Service.
  4. Ga naar Instellingen van de sirene.
  5. Schakel de optie Waarschuwing met sirene als de alarmknop wordt ingedrukt in de app in.

De indicatie na een alarm op de sirene instellen

De sirene kan meldingen geven over activaties in het ingeschakelde systeem door middel van led-indicatie.

De optie werkt als volgt:

1. Het systeem registreert de alarmmelding.
  2. De sirene slaat alarm (duur en volume zijn afhankelijk van de instellingen).
  3. De rechterhoek onderaan het led-display van de sirene knippert twee keer (ongeveer elke 3 seconden) totdat het systeem wordt uitgeschakeld.

Dankzij deze functie kunnen gebruikers van het systeem en beveiligingsbedrijven zien dat er een alarm is geweest.

De indicatie na een alarm werkt niet bij detectoren die altijd actief zijn als de detector was geactiveerd toen het systeem was uitgeschakeld.

Zo schakelt u de indicatie na een alarm in de Ajax PRO-app in:

1. Ga naar Instellingen Sirene:

• Hub → Instellingen → Service → Sirene instellingen

2. Geef aan bij welke gebeurtenissen de sirenes twee keer moeten knipperen voordat het beveiligingssysteem wordt uitgeschakeld:

• Bevestigd inbraak-/overvalalarm
  • Enkelvoudig inbraak-/overvalalarm
  • Dekselopening

3. Selecteer de gewenste sirenes. Ga terug naar Instellingen van de sirene. De ingestelde parameters worden opgeslagen.

4. Klik op Terug. Alle waardes worden ingesteld.

StreetSiren met firmwareversie 3.72 en nieuwer ondersteunt deze functie.

Stel specifieke waarschuwingen in voor het Alarmannulering of Afbreken van een alarm

U kunt alleen apparaten selecteren voor waarschuwingen bij een Alarmannulering of Afbreken van een alarm in de Ajax PRO-apps. De instellingen zijn beschikbaar voor hubs met firmwareversie OS Malevich 2.19 of hoger.

U kunt selecteren welke apparaten moeten piepen als het alarm wordt geannuleerd en welke apparaten moeten piepen als het alarm wordt afgebroken in de hub-instellingen in de PRO-apps. De functies Melding alarmannulering en Melding afbreken alarm zijn vereist voor systemen die moeten voldoen aan de norm ANSI/SIA CP-01-2019.

Om de apparaten te selecteren die een melding moeten geven bij het annuleren of afbreken van een alarm in de Ajax PRO-app:

1. Selecteer de gewenste hub en ga naar:
    • Instellingen → Service → In- en uitschakelproces
  2. Zorg ervoor dat ANSI/SIA CP-01-2019 is geselecteerd voor de instelling Naleving van normen.
  3. Selecteer de apparaten voor de opties Specifieke waarschuwing bij alarmannulering en Specifieke waarschuwing bij afbreken alarm.
  4. Klik op Terug om de nieuwe instellingen toe te passen.

De functies zijn beschikbaar voor HomeSiren Jeweller met firmwareversies van 5.60.5.0 tot 6.0.0.0 en vanaf 6.56.1.57 of hoger.

Zo stelt u Bel in

Bel is een geluidssignaal dat de activatie van de openingsdetectoren aangeeft wanneer het systeem is uitgeschakeld. De functie wordt bijvoorbeeld gebruikt in winkels om het personeel te laten weten dat er iemand het gebouw binnenkomt.

Notificaties worden in twee fasen geconfigureerd: het instellen van de sirenes en daarna van de openingsdetectoren.

Bel wordt ondersteund door StreetSiren met firmwareversie 3.73.1.0 en nieuwer.

Instellingen Sirene

1. Ga naar het menu Apparaten .
  2. Selecteer de sirene.
  3. Ga naar de instellingen door op het tandwieltje te klikken in de rechterbovenhoek.
  4. Ga naar het menu Pieptooninstellingen.
  5. Scrol omlaag en schakel onder de categorie Pieptoon bij uitschakeling de optie Bel bij opening in.
  6. Stel het volume van de meldingen in. Er zijn drie opties beschikbaar:
    • Laag (85 dB op een afstand van 1 m).
    • Luid (100 dB op een afstand van 1 m).
    • Zeer luid (113 dB op een afstand van 1 m).

Het gekozen Piepvolume geldt ook voor het volume van de sirenemeldingen voor inschakelen/uitschakelen en voor vertragingen bij binnenkomst/vertrek.

7. Klik op Terug om de instellingen op te slaan.
  8. Herhaal stappen 2-7 voor andere sirenes waar u de meldingen voor wilt inschakelen.

Instellingen van de detectoren

1. Ga naar het menu Apparaten .
  2. Selecteer de detector.
  3. Ga naar de instellingen door op het tandwieltje te klikken in de rechterbovenhoek.
  4. Ga naar het menu Profielinstellingen.
  5. Selecteer de gewenste gebeurtenissen die door de sirene gemeld moeten worden:
    • Als opening gedetecteerd wordt.
    • Als het externe contact geopend is (beschikbaar als de optie Extern contact ingeschakeld is).
  6. Selecteer het geluid voor Bel: 1 tot 4 korte pieptonen. De Ajax-app laat het geluid horen zodra het geselecteerd is.
  7. Klik op Terug om de instellingen op te slaan.
  8. Herhaal stappen 2-7 voor de andere detectoren waarvoor u de notificaties wilt inschakelen.

Indicatie

Gebeurtenis Indicatie
Alarm Laat een geluidssignaal horen (de duur is afhankelijk van de instellingen) en het led-display knippert rood
Een alarm is gedetecteerd in het ingeschakelde systeem (als de indicatie na alarm is ingeschakeld)

Het led-display van de sirene knippert ongeveer elke 3 seconden twee keer rood op in de linkerhoek onderin totdat het systeem wordt uitgeschakeld.

De indicatie gaat aan nadat de sirene het alarmsignaal volledig heeft afgespeeld zoals ingesteld in de instellingen

Inschakelen Het led-display knippert één keer
Uitschakelen Het led-lampje licht 1 seconde op en knippert daarna drie keer
Registratie mislukt Het led-display knippert 6 keer in de hoek en daarna knippert het hele display 3 keer en de sirene gaat uit
Het beveiligingssysteem is ingeschakeld
(als de indicatie actief is)
Het led-display knippert één keer en de sirene laat een kort geluidssignaal horen
Het beveiligingssysteem is uitgeschakeld
(als de indicatie actief is)
Het led-display knippert twee keer en de sirene laat twee korte geluidssignalen horen
Het systeem is ingeschakeld
(als de indicatie is ingeschakeld)
Geen externe voeding

• Het led-lampje in de rechterhoek onderin licht op met steeds 3 seconden ertussen

Externe voeding aangesloten

• Bij firmwareversie 3.41.0 of nieuwer: het ledlampje in de rechterhoek onderin staat continue aan
  • Bij firmwareversie 3.41.0 of ouder: het ledlampje in de rechterhoek onderin licht op met steeds 3 seconden ertussen
Batterij bijna leeg Het led-display licht op en gaat uit als het systeem is in- of uitgeschakeld, het alarm gaat af bij loskoppelen of poging tot openen

Prestaties testen

Via het Ajax-systeem kunt u tests uitvoeren om de functionaliteit van de verbonden apparaten te controleren.

De tests beginnen niet onmiddellijk, maar binnen een periode van 36 seconden bij gebruik van de standaardinstellingen. De starttijd van de test hangt af van de instellingen van de pingperiode van de detector (de Jeweller-menu-instellingen in de hub-instellingen).

Volumeniveautest

Jeweller-signaalsterktetest

Signaaldempingtest

Installeren

De locatie van de sirene hangt af van de afstand tot de hub en obstakels die de overdracht van radiosignalen belemmeren: muren, vloeren en grote objecten.

Controleer de Jeweller-signaalsterkte op de plaats van installatie

Als het signaalniveau laag is (één streepje), dan kunnen we de stabiele werking van het apparaat niet garanderen. Neem alle mogelijke maatregelen om de kwaliteit van het signaal te verbeteren. Verplaats in ieder geval het apparaat: zelfs een verschuiving van 20 cm kan de kwaliteit van de signaalontvangst al aanzienlijk verbeteren.

Als de signaalsterkte van het apparaat laag of onstabiel is, zelfs na het verplaatsen ervan, gebruik dan een radiosignaalversterker.

StreetSiren is beschermd tegen stof/vocht (klasse IP54), en kan daarom buiten geplaatst worden. De aanbevolen installatiehoogte is 2,5 meter of hoger. Door zo’n hoogte kunnen inbrekers niet makkelijk bij het apparaat komen.

Houd u bij de installatie en het gebruik van het apparaat aan de algemene veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van elektrische apparatuur en ook aan de wettelijke voorschriften inzake elektrische veiligheid.

Het is ten strengste verboden het apparaat onder spanning te demonteren! Gebruik het apparaat niet als het netsnoer beschadigd is.

Bevestigen

Voordat u StreetSiren installeert, moet u zeker zijn dat u de optimale plaats hebt gekozen en dat deze in overeenstemming is met de richtlijnen in deze handleiding.

ajax streetsiren

Installatieproces

1. Als u gebruik maakt van een externe voeding (12 V), boor dan een gat voor de kabel in SmartBracket. Zorg ervoor dat de kabels niet zijn beschadigd.

U moet een gat in het paneel boren om de kabel van de externe voeding doorheen te voeren.

2. Monteer SmartBracket aan het oppervlak met de meegeleverde schroeven. Indien u ander bevestigingsmateriaal kiest, zorg er dan voor dat deze het paneel niet beschadigen of vervormen.

U kunt beter geen dubbelzijdige tape gebruiken, voor tijdelijke noch permanente bevestiging.

3. Plaats StreetSiren op de SmartBracket en draai het met de klok mee. Bevestig het apparaat met een schroef. Door de sirene aan het paneel te bevestigen met een schroef kunnen inbrekers het apparaat niet snel verwijderen.

Installeer de sirene niet:

1. in de buurt van metalen voorwerpen en spiegels (die kunnen het RF-signaal verstoren en dempen);
  2. op plaatsen waar het geluid gedempt kan worden;
  3. dichter dan 1 m bij de hub.

Onderhoud

Controleer regelmatig de werking van StreetSiren. Verwijder stof, spinnenwebben en andere verontreinigingen van de sirene als ze ontstaan. Gebruik een zachte, droge doek die geschikt is voor technische apparatuur.

Gebruik geen schoonmaakmiddelen die alcohol, aceton, benzine of andere actieve oplosmiddelen bevatten om het apparaat te reinigen.

De voorgeïnstalleerde batterijen in de sirene werken tot 5 jaar (met een pinginterval van 1 minuut) of minstens 5 uur afgaan van de zoemer. Als de batterijlading laag is, verstuurt het beveiligingssysteem een melding naar de gebruiker en de hoek van het led-display zal zachtjes oplichten en uitgaan bij het in- of uitschakelen of als het alarm afgaat, waaronder loskoppelen of poging tot openen.

Hoelang gaan de batterijen van de Ajax-apparaten mee en wat heeft hier invloed op

Vervanging van de batterij

Wat heeft een invloed op de levensduur van de batterij in StreetSiren en hoe verlengt u die

Technische specificaties

Type melding Geluid en lichten (led)
Volume van de geluidsmelding 85-113 dB op een afstand van 1 m (instelbaar)
Werkfrequentie van de zoemer 3,5 ± 0,5 kHz
Beveiliging tegen demontage Versnellingsmeter
Radiocommunicatieprotocol

Jeweller

Meer informatie

Frequentieband van het radiosignaal 866,0 – 866,5 MHz
868,0 – 868,6 MHz
868,7 – 869,2 MHz
905,0 – 926,5 MHz
915,85 – 926,5 MHz
921,0 – 922,0 MHz
Afhankelijk van de verkoopregio.
Compatibiliteit Werkt met alle hubs en radiosignaalversterkers van Ajax
Maximaal RF-uitgangsvermogen Tot 25 mW
Modulatie van het signaal GFSK
Bereik van het radiosignaal

Tot 1500 m (geen obstakels aanwezig)

Meer informatie

Voeding 4 × CR123A, 3 V
Levensduur van de batterij Tot 5 jaar
Externe voeding 12 V, 1,5 A DC
Beschermingsniveau van de behuizing IP54
Installatiemethode Binnen/buiten
Temperatuurbereik Van -25 °С tot +50 °С
Luchtvochtigheid Tot 95%
Totale afmetingen 200 × 200 × 51 mm
Gewicht 528 g
Levensduur 10 jaar
Certificering Beveiligingsklasse 2, milieuklasse III conform de voorschriften van EN 50131-1, EN 50131-4, EN 50131-5-3

Naleving van de normen

Volledige set

1. StreetSiren
  2. SmartBracket-montagepaneel
  3. CR123A-batterij (voorgeïnstalleerd) – 4 stuks
  4. Installatieset
  5. Snelle setup handleiding

Garantie

De garantie op de producten van de Limited Liability Company, “Ajax Systems Manufacturing” is 2 jaar geldig na aankoop en geldt niet voor de voorgeïnstalleerde batterij.

Als het apparaat niet goed werkt, neem dan eerst contact op met de ondersteuningsdienst. In de helft van de gevallen kunnen technische problemen op afstand worden opgelost!