Wat is een Signaaldempingtest

Bijgewerkt op

Een Ajax-beveiligingssysteem kan tests uitvoeren om de functionaliteit van de verbonden apparaten te controleren. De tests beginnen niet onmiddellijk, maar binnen een periode van 36 seconden bij gebruik van de standaardinstellingen. De starttijd van de test is afhankelijk van de ping-interval van de detector (Hub → Instellingen → Jeweller/Fibra).

De test is beschikbaar in de instellingen van het apparaat:

1. Open de Ajax-app.
  2. Selecteer de gewenste space in de lijst als u er meerdere heeft of als u de PRO app gebruikt.
  3. Ga naar het tabblad Apparaten .
  4. Selecteer een apparaat in de lijst en ga naar de instellingen.
  5. Ga naar het menu Signaaldempingstest.

De signaaldempingstest is beschikbaar voor Grade 3-apparaten en Hub Hybrid (2G) / (4G) met firmwareversie 2.17 of hoger.

De test is gebaseerd op de Europese norm EN 50131. Hiermee kunnen gebruikers het vermogen van de radiozender kunstmatig verlagen of verhogen door een veranderende omgeving in het gebouw te simuleren om zo de stabiliteit van de communicatie tussen het apparaat en de hub te controleren.

Het wordt aanbevolen om deze test samen met de signaalsterktetest uit te voeren. In totaal zijn er drie niveaus van signaalsterkte beschikbaar voor de test:

• Auto — het apparaat past het vermogensniveau van de zender automatisch aan (standaard).
  • Demping — vermindert de signaalsterkte van het apparaat kunstmatig met 8 dB voor Grade 2-apparaten en 15 dB voor Grade 3-apparaten.
  • Max — stelt het maximale vermogensniveau van de zender in.

Nadat u de signaalsterktetest heeft uitgevoerd, moet u de optie Demping selecteren en de signaalsterkte opnieuw controleren voor minstens een minuut. Als de detector een betrouwbare signaalontvangst toont (2-3 streepjes), is de locatie correct geselecteerd.

Na het voltooien van de test moet u het Auto-vermogensniveau opnieuw selecteren. Het gebruik van andere modi kan ervoor zorgen dat de batterij sneller leeg raakt.