Zo stelt u KeyArm Zone in voor Ajax-systemen

Bijgewerkt op

KeyArm Zone is een speciaal invoertype waarmee de activeringsmodi van het systeem kunnen worden omgeschakeld met apparaten van derden die zijn aangesloten op Transmitter Jeweller, Transmitter Fibra, MultiTransmitter Jeweller of MultiTransmitter Fibra. Deze apparaten van derden zijn bijvoorbeeld o.a. toegangscontrollers, mechanische sleutelschakelaars, drukknopschakelaars, radiocontrollers, of telefoonrelais.

Met KeyArm kunt u het systeem, afzonderlijke groepen of de deelinschakeling in-/uitschakelen. Deze functie is beschikbaar in de Ajax apps.

Vereisten om de instelling correct te laten werken

De KeyArm-functie wordt ondersteund door alle hubs (behalve het Hub-model) met OS Malevich 2.17 en hoger.

Ondersteunde invoerapparaten
  • MultiTransmitter Jeweller met 2/3 EOL
  • MultiTransmitter Jeweller zonder 2/3 EOL
  • MultiTransmitter Fibra
  • Transmitter Jeweller
Ondersteunde hubs
  • Hub Plus
  • Hub 2 (2G)
  • Hub 2 (4G)
  • Hub 2 Plus
  • Hub Hybrid (2G)
  • Hub Hybrid (4G)
OS Malevich-versie 2.17 en hoger
Account en machtigingen PRO of een gebruiker met rechten om het systeem te configureren

Zo werkt de instelling

• Vooraf ingestelde actie: de actie die wordt uitgevoerd op de systeemstatus zodra de KeyArm Zone wordt geactiveerd. U kunt de functies voor in-/uitschakelen, alleen inschakelen, of alleen uitschakelen, opgeven als de actie van het apparaat met KeyArm.
  • Beveiligingsobjecten: wijzig de status van het hele systeem, een individuele groep of een reeks groepen, of beheer de deelinschakeling.
  • Invoertype: Configureer de aansluiting van het KeyArm-apparaat op de invoer. Afhankelijk van de versie van de Transmitter of MultiTransmitter kan dit zonder EOL, EOL, 2EOL, or 3EOL.
  • Standaard Status: kan normaal gesloten (NC) of normaal open (NO) zijn.
  • Bedrijfsmodus: Bistabiel of Puls.

Afhankelijk van de gebruikte hub kunt u maximaal 18 of 50 KeyArm Zones installeren en configureren voor uw systeem.

Hubmodel Aantal KeyArm-zones
Hub Plus 50
Hub 2 (2G) 18
Hub 2 (4G) 18
Hub 2 Plus 50
Hub Hybrid (2G) 18
Hub Hybrid (4G) 18

Bovendien zorgen regelmatige integriteitscontroles van het systeem en volledige vergrendeling van de KeyArm wanneer een sabotagebeveiliging wordt geactiveerd, voor de beste systeembeveiliging.

Vergrendel de inschakelschakelaar als de deksel open is

Om de betrouwbaarheid van het systeem te verhogen, bieden we de mogelijkheid om KeyArm te vergrendelen als er sabotage wordt gedetecteerd om te voorkomen dat het systeem wordt in-/uitgeschakeld via een defect extern toegangsapparaat. Met OS Malevich 2.19 kunt u meldingen te activeren wanneer geprobeerd wordt om ingeschakelde modus te wijzigen met een vergrendelde inschakelschakelaar.

Let op: de vergrendelfunctie is alleen beschikbaar voor Transmitter Jeweller en Transmitter Fibra, MultiTransmitter met ingangstype 2EOL of 3EOL waarbij één sensor geconfigureerd is als een sabotagebeveiliging.

In de Ajax-apps kunt u de waarschuwing van de sabotagebeveiliging van KeyArm activeren en beheren. Raadpleeg de volgende sectie waarin wordt beschreven hoe u KeyArm Zone configureert.

Als KeyArm is vergrendeld door een geactiveerd sabotagealarm, kunt u het alleen ontgrendelen in de Ajax-app.

Aansluiten en toevoegen aan het systeem

Typische toegangsapparaten van derden moeten op dezelfde manier worden aangesloten op de KeyArm-invoer als elk ander activeringsapparaat.

Afhankelijk van het gebruikte apparaat voor de KeyArm Zone, kan het ingangstype worden geconfigureerd als NO, NC, EOL, 2EOL, of 3EOL.

Zodra het toegangsapparaat is aangesloten op Transmitter/MultiTransmitter, moet u het toevoegen aan het systeem in de Ajax-app. Raadpleeg de volgende secties van de gebruikershandleiding om het apparaat van derden toe te voegen aan het systeem:

KeyArm Zone activeren in de app

Om de KeyArm Zone in te stellen voor Transmitter Jeweller:

1. Open de Ajax-app en selecteer de hub. Zorg ervoor dat het is uitgeschakeld.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer Transmitter en ga naar de instellingen door te klikken op het pictogram.
  4. Ga naar de instelling Sensormodus.
  5. Selecteer de optie Wijzig ingeschakelde modi.

Om de KeyArm Zone in te stellen voor de Transmitter Fibra of MultiTransmitter:

1. Open de Ajax-app en selecteer de hub. Zorg ervoor dat de hub is uitgeschakeld.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Zoek MultiTransmitter en ga naar Apparaten.
  4. Selecteer het gewenste apparaat en ga naar de instellingen door te klikken op het pictogram.
  5. Ga naar de instelling Sensormodus.
  6. Selecteer de optie Wijzig ingeschakelde modi.

KeyArm Zone configureren in de app

Om de KeyArm Zone te configureren voor Transmitter Jeweller:

1. Open de Ajax-app en selecteer de hub. Zorg ervoor dat de hub is uitgeschakeld.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer Transmitter met een geactiveerde KeyArm Zone en ga naar de instellingen door te klikken op het pictogram.
  4. Ga naar het item Instellingen inschakelschakelaar.
  5. Configureer de volgende instelling naar wens:
    • selecteer inschakelen voor Vooraf ingestelde actie;
    • selectie van Beveiligingsobjecten die moeten worden beheerd door KeyArm;
    • configureer de instelling Vergrendel inschakelschakelaar als deksel open is.
    • configureer de functie Waarschuw bij pogingen om de inschakelschakelaar te gebruiken wanneer deze is vergrendeld (beschikbaar voor hubs met OS Malevich 2.19 of hoger als de functie Vergrendel inschakelschakelaar als deksel open is ingeschakeld is).

Om de KeyArm Zone te configureren voor de Transmitter Fibra en MultiTransmitter:

1. Open de Ajax-app en selecteer de hub. Zorg ervoor dat het is uitgeschakeld.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Zoek MultiTransmitter of Transmitter Fibra en ga naar Apparaten.
  4. Selecteer het apparaat met een geactiveerde KeyArm Zone en ga naar de instellingen door te klikken op het pictogram.
  5. Ga naar het item Instellingen inschakelschakelaar.
  6. Configureer de volgende instelling naar wens:
    1. Als KeyArm Zone is ingesteld voor NO, NC of EOL:
      • selecteer inschakelen voor Vooraf ingestelde actie;
      • selecteer de Beveiligingsobjecten die moeten worden beheerd door KeyArm.
    2. Als KeyArm Zone is ingesteld voor 2EOL of 3EOL:
      • selecteer inschakelen voor Vooraf ingestelde actie;
      • selectie van Beveiligingsobjecten die moeten worden beheerd door KeyArm;
      • configureer de instelling Vergrendel inschakelschakelaar als deksel open is;
      • configureer de functie Waarschuw bij pogingen om de inschakelschakelaar te gebruiken wanneer deze is vergrendeld (beschikbaar voor hubs met OS Malevich 2.19 of hoger als de functie Vergrendel inschakelschakelaar als deksel open is ingeschakeld is).

Merk op dat voor 2EOL en 3EOL, KeyArm Zone alleen voor Sensor 2 kan worden geactiveerd. In dit geval kan het vergrendelen van KeyArm bij activering van de sabotagebeveiliging alleen worden geactiveerd als Sensor 1 of Sensor 3 is ingesteld als een sabotagealarm.