MultiRelay Fibra

Relais met vier kanalen met droge contacten

FAQ

De maximale weerstandsbelasting van elk MultiRelay Fibra-relais is:

• 5 A bij 30 V⎓,
  • 10 A bij 110–230 V~.

Sluit het relais niet aan op elektrische circuits waar de belasting hoger kan zijn.

Gekopieerd

Om meldingen over het schakelen in de Ajax app te configureren voor elk MultiRelay Fibra-relais:

1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Selecteer MultiRelay in de lijst.
  3. Ga naar Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken.
  4. Selecteer het relais.
  5. Klik op Meldingen.
  6. Schakel de opties Bij in-/uitschakelen en Wanneer een scenario wordt uitgevoerd uit.
  7. Klik op Terug om de nieuwe instellingen op te slaan.

Zo configureert u meldingen voor alle automatiseringsapparaten:

1. Selecteer in de Ajax-app een hub.
  2. Ga naar Instellingen van het apparaat door op het tandwielpictogram te klikken.
  3. Selecteer het Gebruikersmenu.
  4. Selecteer een gebruiker.
  5. Ga naar de Meldingsinstellingen van de gebruiker en breng wijzigingen aan. Als u geen meldingen wilt ontvangen over het schakelen van relais, schakel dan de optie Automatiseringsapparaten uit.
  6. Klik na het aanbrengen van de wijzigingen op Terug om de nieuwe instellingen op te slaan.
Gekopieerd

Om de pulsmodus voor MultiRelay Fibra te configureren in de Ajax-app:

1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Selecteer MultiRelay in de lijst.
  3. Ga naar Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken.
  4. Selecteer het relais.
  5. Schakel de optie Uitschakeling door timer in.
  6. Stel de Uitvoeringstijd in tussen 1 seconde en 2 uur.
Gekopieerd

Om een enkele MultiRelay Fibra-relais te verwijderen uit de apparatenlijst en Automatiseringsmenu:

1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Selecteer MultiRelay in de lijst.
  3. Ga naar Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken.
  4. Selecteer het relais.
  5. Schakel de optie Actief uit.

Als de knop Actief is uitgeschakeld, voert het relais geen systeemopdrachten en scenario’s uit en geeft het geen meldingen over gebeurtenissen.

In de statussen van MultiRelay Fibra verandert de status van het relais naar Inactief. Het wordt niet weergegeven in de apparatenlijst en in het Automatiseringsmenu.

Gekopieerd

Een afsluitweerstand is een consistente belasting voor een lange kabel. Dit is nodig om de invloed van het signaal dat gereflecteerd wordt vanaf het einde van de kabel te vermijden. Een afsluitweerstand van 120 Ohm is inbegrepen in de complete set van een hub.

Er wordt een afsluitweerstand geïnstalleerd tussen de signaalklemmen van het laatste apparaat in de bus die is gemaakt met de bustopologie.

Bij een ringtopologie is er geen afsluitweerstand nodig.

Gekopieerd

MultiRelay Fibra is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis. We raden aan om MultiRelay in Case te installeren. De behuizing wordt apart verkocht en is in diverse opties verkrijgbaar. Het is mogelijk om één enkele module, verschillende modules, of verschillende andere apparaten in Case te installeren. U kunt een Case met het vereiste aantal plaatsen selecteren in de configurator.

De behuizing heeft bevestigingspunten voor modules, kanalen voor kabels, en een sabotagebeveiliging die wordt aangesloten op de MultiRelay-connector.

Gekopieerd

De sabotagebeveiliging is een enkel paneel met een antisabotageknop. De status van de contacten van de knop veranderen wanneer het deksel van de behuizing wordt geopend of los komt van het oppervlak. Een Ajax-hub ontvangt een melding over de sabotagepoging van het apparaat. De hub activeert de aan het systeem toegevoegde sirenes, stelt scenario’s in werking en waarschuwt gebruikers en het beveiligingsbedrijf.

Case heeft een sabotagebeveiliging. Het is verbonden met het Ajax-apparaat met een loop in de complete set.

Gekopieerd

MultiRelay Fibra heeft temperatuurbeveiliging. Wanneer de temperatuur van een van de relais de toegestane waarde overschrijdt, gaan alle gesloten contacten automatisch open. De schakelaar van het ingeschakelde relais kleurt rood. De gebruiker en het beveiligingsbedrijf ontvangen een melding over oververhitting in de Ajax-apps.

De functionaliteit van het relais wordt hersteld wanneer de temperatuur daalt tot het toegestane niveau. Nadat de stroom is hersteld, keren de relaiscontacten terug naar hun vorige status.

Als de gebruiker de status heeft gewijzigd met de schakelaar in de applicatie nadat het relais is uitgeschakeld vanwege oververhitting, nemen de contacten deze status aan nadat de temperatuur weer normaal is.

Wanneer het in pulsmodus werkt, herstelt het relais van oververhitting in de uitstand.

Gekopieerd

Met MultiRelay Fibra kunt u de status van de relaiscontacten configureren bij een stroomstoring.

Wanneer de schakelaar Status behouden na stroomuitval is uitgeschakeld, keren de relaiscontacten terug naar de normale status bij een stroomstoring.

Als de normale status van de relaiscontacten Normaal Open is en de relaiscontacten gesloten zijn op het moment dat de stroom uitvalt, zullen ze openen. Wanneer de stroom wordt hersteld, wordt het aangesloten elektrische apparaat niet van stroom voorzien.

Als de schakelaar Status behouden na stroomuitval is ingeschakeld, wordt de huidige status van de relaiscontacten opgeslagen in geval van een stroomstoring.

De optie is beschikbaar voor een bistabiele modus.

Zo configureert u in de Ajax-app de status van de contacten in geval van een stroomstoring:

1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Selecteer MultiRelay in de lijst.
  3. Ga naar Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken.
  4. Selecteer het relais.
  5. Wijzig de Status behouden na stroomuitval.