Як перенести налаштування та пристрої з одного хаба на інший

Оновлено

Система безпеки Ajax дозволяє переносити дані користувачів, налаштування та підключені пристрої між хабами, які працюють на OS Malevich 2.9 і вище. Використовуйте цю функцію, щоб перейти на новий хаб без підключення кожного пристрою окремо та повторного налаштування системи. Функція також буде корисна, якщо потрібно оперативно відновити охорону об’єкта, а ваш хаб вийшов з ладу: налаштування можна перенести з хаба, який знаходиться офлайн.

Час, який займає імпорт даних на новий хаб, залежить від кількості підключених пристроїв і заданого інтервалу опитування хаб-датчик: чим довший інтервал, тим довше триватиме процес. В середньому процес займає не більше 15 хвилин. Враховуйте, що під час перенесення даних на новий хаб, система безпеки не може перебувати під охороною.

Налаштування інтернет-з’єднання та підключення до пульта централізованого спостереження не переносяться. Тому, якщо ваша система безпеки підключена на пульт моніторингу — не імпортуйте дані без відома охоронної компанії.

В процесі імпорту усі налаштування та дані на новому хабі буде видалено: їх замінять дані старого хаба. Система безпеки повідомляє користувачів, що мають доступ до стрічки подій, про вибір хабів для перенесення даних, початок і завершення процесу імпорту.

Перш ніж почати

  1. Переконайтеся, що хаби сумісні. Імпорт даних можливий тільки на хаб тієї ж моделі або її просунутої версії. Наприклад, дані з Hub можна перенести на Hub або на Hub Plus. Перенести дані з Hub Plus на Hub — не можна.

    Таблиця сумісності хабів

    Новий хаб 👉 Hub Hub Plus Hub 2 Hub 2 Plus 
    👇 Старий хаб
    Hub + + + +
    Hub Plus + +
    Hub 2 + +
    Hub 2 Plus +
  2. Підключіть новий хаб до мережі та додайте його у застосунок Ajax, дотримуючись інструкції користувача.
  3. Перевірте версію OS Malevich обох хабів. Імпорт даних можливий тільки на хаб з такою ж версією прошивки або вище. Наприклад, дані хаба з OS Malevich 2.9 можна перенести на хаб з версією OS Malevich 2.9 і вище. Перенести дані з OS Malevich 2.10 на OS Malevich 2.9 — неможливо.

    Якщо версія OS Malevich вашого хаба нижча за 2.9, перевірте, чи увімкнені у вас автоматичні оновлення прошивки. Для цього перейдіть в меню: Пристрої ХабНалаштування Сервісні.

  4. Переконайтеся, що ви є адміністратором обох хабів. Перевірити це можна в налаштуваннях хаба (Пристрої ХабНалаштування Користувачі).
  5. Розмістіть новий хаб поруч зі старим, щоб всі підключені до старого хаба пристрої змогли безперешкодно зв’язатися з новим.
  6. Переконайтеся, що хаби не встановлені під охорону, не оновлюють прошивку і не беруть участь в процесі перенесення даних. Перевірити це можна в застосунку Ajax.

Як імпортувати дані на хаб

  1. Відкрийте застосунок Ajax і виберіть хаб, на який треба імпортувати дані. Натисніть на хаб, потім на іконку , щоб перейти в його налаштування.
  2. Перейдіть в меню Імпорт даних.
  3. Дотримуючись інструкцій на екрані, виберіть хаб, який буде використовуватися як джерело даних для перенесення, натиснувши на кнопку Вибрати джерело даних.
  4. Перевірте список пристроїв і налаштувань, які будуть перенесені на новий хаб.
  5. Вимкніть хаб, що обрано джерелом даних, і натисніть Почати імпорт.
  6. Дані користувачів, налаштування і частина пристроїв будуть перенесені автоматично. Для перенесення пристроїв управління (SpaceControl та Button), потрібно буде двічі натиснути будь-яку кнопку на них, перебуваючи в зоні покриття радіомережі нового хаба або ретранслятора ReX, до якого вони підключені. Застосунок повідомить про це в процесі перенесення.

    Процес імпорту даних можна зупинити, натиснувши кнопку Стоп. Переривання процесу не загрожує цілісності даних на хабах, однак пристрої, що не було перенесено, потрібно буде підключити вручну.Якщо ви вийшли із застосунку або прийняли вхідний дзвінок під час перенесення даних — це не вплине на процес імпорту. Щоб повернутися — перейдіть у налаштування хаба — меню Імпорт даних.

  7. Після завершення процесу перенесення система сповістить про успішне завершення імпорту. Якщо частину пристроїв не було перенесено, ви зможете підключити їх вручну за стандартною процедурою, як вказано в інструкції користувача.

Що робити зі старим хабом

Конфігурація хаба, який використовувався як джерело даних під час імпорту, збережеться, однак пристрої поступово втратять з ним зв’язок. Якщо всі налаштування і пристрої було успішно перенесно, і на хабі не залишилося важливих даних, ми рекомендуємо скинути його до заводських налаштувань. Це допоможе уникнути помилок користувачів, у яких обидва хаба будуть доступні у застосунку.

Як скинути хаб до заводських налаштувань

  1. Увімкніть хаб після завершення перенесення даних.
  2. Перейдіть в меню управління користувачами (Пристрої ХабНалаштування Користувачі) і видаліть всіх користувачів, натиснувши Видалити користувача в Налаштуваннях кожного облікового запису.
  3. Скиньте хаб до заводських налаштувань, затиснувши кнопку живлення більш ніж на 30 секунд — логотип Ajax на хабі почне блимати червоним.
  4. Видаліть старий хаб з облікового запису.