Gebruikershandleiding van ReX 2

Bijgewerkt op

ReX 2 is een radiosignaalversterker van een beveiligingssysteem met ondersteuning voor fotoverificatie van alarmen. ReX 2 verdubbelt het radiocommunicatiebereik tussen de Ajax-apparaten en de hub. Het apparaat is ontworpen voor installatie binnenshuis.

Het heeft een ingebouwde sabotagebeveiliging en is uitgerust met een reservebatterij die tot 38 uur meegaat.

De signaalversterker is compatibel met Hub 2 en Hub 2 Plus. Verbinding met andere hubs en ook de integratiemodules uartBridge en ocBridge Plus is niet voorzien.

Het apparaat wordt aan het systeem toegevoegd en geconfigureerd via de iOS-, Android-, macOS- en Windows-apps. Gebruikers worden op de hoogte gebracht van ReX 2-gebeurtenissen via pushmeldingen, sms-berichten en oproepen (indien ingeschakeld).

Functionele elementen

ajax rex 2
  1. Logo met een led-indicatie.
  2. Montagepaneel voor SmartBracket. Schuif het krachtig naar beneden om het te openen.

Het geperforeerde gedeelte is nodig om de sabotagebeveiliging te activeren bij een poging om de signaalversterker van het oppervlak af te trekken. Breek het niet af.

3. Verbindingsklem van de voedingskabel.
  4. Aansluiting voor de ethernet-kabel.
  5. QR-code met het identificatienummer (servicenummer) van de signaalversterker.
  6. Sabotageknop.
  7. Aan/uit-knop.

Werkingsprincipe

ReX 2 breidt het radiocommunicatiebereik van het beveiligingssysteem uit, waardoor de Ajax-apparaten op grotere afstand van de hub kunnen worden geïnstalleerd.

ReX 2 ontvangt signalen van de hub, zendt ze naar de aangesloten apparaten en stuurt signalen van de apparaten naar de hub. De hub peilt de signaalversterker met een frequentie van 12 tot 300 seconden (afhankelijk van de instellingen is de standaardwaarde 36 seconden). De ReX 2-signaalversterker peilt alle aangesloten apparaten met dezelfde frequentie.

Ongeacht de instelling worden alle alarmen in niet meer dan 0,3 seconden afgeleverd.

Het communicatiebereik tussen ReX 2 en het apparaat wordt beperkt door het radiosignaalbereik van het apparaat. Het bereik van het radiosignaal wordt aangegeven op de pagina van het apparaat op de website en in de gebruikershandleiding.

Als het apparaat om welke reden dan ook de communicatie met een signaalversterker verliest, maakt het niet automatisch verbinding met een andere signaalversterker of hub.

Ondersteuning van fotoverificatie

De ReX 2-radiosignaalversterker ondersteunt de aansluiting van detectoren met fotoverificatie: MotionCam en MotionCam Outdoor. De ReX 2-signaalversterker kan niet alleen gebeurtenissen en alarmen versturen, maar ook fotobevestigingen.

De tijd van aflevering van een foto via een signaalversterker hangt af van het detectortype en de resolutie van de afbeeldingen:

Detector Beeldresolutie Aflevertijd van de foto via de signaalversterker
MotionCam 160 × 120 Tot 9 seconden
320 × 240 (standaard) Tot 19 seconden
640 × 480 Tot 36 seconden
MotionCam Outdoor 320 × 176 (standaard) Tot 13 seconden
640 × 352 Tot 30 seconden
* De waarden zijn berekend met een signaalsterkte van 3 streepjes tussen ReX 2 en de detector of tussen de hub en ReX 2. De hub werkt via ethernet of 4G.

Aantal aangesloten signaalversterkers en apparaten

Afhankelijk van het model, kan het volgende aantal signaalversterkers worden aangesloten op de hub:

Hubmodel Aantal ReX 2
Hub 2 5
Hub 2 Plus 5

Het maakt niet uit welk type signaalversterker precies gebruikt wordt: ReX of ReX 2. Ze kunnen op het systeem worden aangesloten in elke combinatie binnen de beperkingen van de hub.

ReX 2 maakt alleen rechtstreeks verbinding met de hub. Verbinding met een andere signaalversterker is niet voorzien.

Opmerking: ReX 2 verhoogt het aantal apparaten dat verbonden is met de hub niet. Het maximum aantal apparaten verbonden met ReX 2 hangt af van het hubmodel.

Hubmodel Aantal verbonden apparaten
Hub 2 99
Hub 2 Plus 199

Gebeurtenissen verzenden naar de meldkamer

Het Ajax-beveiligingssysteem kan verbinding maken met de meldkamer en alarmen en gebeurtenissen sturen in SurGard- (Contact ID), SIA- (DC-09), ADEMCO 685 en andere eigen protocolindelingen. De volledige lijst van ondersteunde protocollen is hier beschikbaar.

Het loopnummer (zone) van Rex 2 vindt u in de statussen van het apparaat. Het loopnummer verkrijgen:

1. Log in bij de Ajax-app.
  2. Selecteer de gewenste hub als u er meerdere heeft of als u de PRO-app gebruikt.
  3. Ga naar het menu Apparaten .
  4. Selecteer ReX 2. Het nummer van de loop (zone) staat helemaal onder aan de pagina.

Het loopnummer (zone) van ReX 2 is ook beschikbaar in het menu Groepen (Ajax-app → Apparaten → Hub → Instellingen → Groepen).

Als u het loopnummer (zone) te weten wilt komen, kiest u de groep waarin de signaalversterker zich bevindt. Het Apparaatnummer komt overeen met het nummer van de loop (zone).

Verbinding via Jeweller

De signaalversterker is compatibel met Hub 2 en Hub 2 Plus. Verbinding met andere hubs en ook de integratiemodules uartBridge en ocBridge Plus is niet voorzien.

Voordat u verbinding maakt, kijkt u of het volgende gebeurd is:

1. De Ajax-app is geïnstalleerd.
  2. Een account is aangemaakt.
  3. De vereiste hub is toegevoegd in de Ajax-app.
  4. Deze hub is ingeschakeld en er is minstens één ruimte voor gemaakt.
  5. U heeft beheerdersrechten voor deze hub.
  6. De hub heeft internettoegang via ten minste één communicatiekanaal: ethernet, wifi of een cellulaire verbinding. U kunt dit controleren in de Ajax-app of door het hub-logo op het voorpaneel te kijken. Het logo moet wit of groen oplichten.
  7. De hub is uitgeschakeld en wordt niet bijgewerkt. U kunt dit controleren via de status van de hub in de Ajax-app.

ReX 2 aansluiten op de hub:

1. Verwijder het SmartBracket-montagepaneel door het krachtig naar beneden te schuiven. Beschadig het geperforeerde gedeelte niet, want dat is nodig om de sabotagedetector te activeren die de signaalversterker tegen ontmantelen beschermt.
    ajax rex 2
  2. Verbind de ReX 2-versterker met de externe voeding.
  3. Log in bij de Ajax-app.
  4. Selecteer de gewenste hub als u er meerdere heeft of als u de PRO-app gebruikt.
  5. Ga naar het tabblad Apparaten en klik op Apparaat toevoegen.
  6. Geef de signaalversterker een naam, scan of voer de QR-code handmatig in (staat op de behuizing en de verpakking van het apparaat) en kies een ruimte en een groep (als de groepsmodus geactiveerd is).
    ajax rex 2
  7. Klik op Toevoegen. Het aftellen begint dan.
  8. Zet de ReX 2 aan door de aan/uit-knop 3 seconden ingedrukt te houden.
    ajax rex 2

Als u ReX 2 met de hub wilt verbinden, moet de signaalversterker in hetzelfde beveiligde gebouw als het systeem zijn (binnen het bereik van het radionetwerk van de hub).

Na verbinding met de hub verandert het logo binnen 30 seconden van kleur, van rood naar wit. De verbonden signaalversterker verschijnt in de Ajax-app op de lijst met hub-apparaten. De bijwerkingssnelheid van de statussen van de signaalversterker hangt af van de Jeweller-instellingen. De standaardwaarde is 36 seconden.

Als de verbinding mislukt, zet dan de ReX 2 uit en probeer het na 5 seconden opnieuw. Ga ervan uit dat het maximum aantal apparaten aan de hub is toegevoegd (afhankelijk van het hubmodel) als u probeert het apparaat toe te voegen. In dat geval krijgt u een overeenkomstige melding in de Ajax-app.

Opmerking: ReX 2 werkt alleen met één hub. Als de signaalversterker is verbonden met een nieuwe hub, stopt deze met het verzenden van opdrachten naar de oude hub. Zodra ReX 2 is toegevoegd aan een nieuwe hub, wordt deze niet verwijderd van de apparatenlijst van de oude hub. Dit moet u doen in de Ajax-app.

Storingsbadge

ajax rex 2

Als de signaalversterker een storing detecteert (er is bijvoorbeeld geen externe voeding), geeft de Ajax-app een badge met teller weer linksboven bij het apparaatpictogram.

Alle storingen zijn te zien in de statussen van de signaalversterker. Velden met storingen worden rood gemarkeerd.

Pictogrammen

ajax rex 2

De pictogrammen geven enkele van de ReX 2-statussen weer. U kunt ze bekijken in het tabblad Apparaten in de Ajax-app.

Pictogram Betekenis

Jeweller signaalsterkte. Geeft de signaalsterkte tussen de hub en de signaalversterker aan.

De aanbevolen waarde is 2-3 streepjes.

Niveau van batterijlading.
Storing gedetecteerd. Een lijst en omschrijving van storingen zijn beschikbaar bij de statussen van de signaalversterker.

ReX 2 is tijdelijk uitgeschakeld.

Meer informatie

ReX 2 heeft de meldingen over het in werking treden van de sabotagedetector tijdelijk uitgeschakeld.

Meer informatie

Statussen

ajax rex 2

Het statusscherm bevat informatie over het apparaat en de bedrijfsparameters. De statussen van ReX 2 vindt u in de Ajax-app:

1. Selecteer de gewenste hub als u er meerdere heeft of als u de PRO-app gebruikt.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer ReX 2 uit de lijst.
Parameter Betekenis
Sommige functies werken niet ondersteund

Het veld wordt weergegeven als de firmwareversies van de hub en de ReX 2-signaalversterker niet overeenkomen.

Zorg dat automatische updates ingeschakeld zijn in de hubinstellingen. ReX 2 werkt binnen een half uur bij als het systeem uitgeschakeld is en er een nieuwe firmwareversie op de server beschikbaar is.

Storing

Door op te klikken wordt de storingslijst van ReX 2 geopend.

Het veld wordt alleen weergegeven als er een storing is gedetecteerd.

Jeweller signaalsterkte

Signaalsterkte van Jeweller tussen de hub en ReX 2. Aanbevolen waardes: 2-3 streepjes.

Jeweller is een protocol voor het verzenden van gebeurtenissen en alarmen.

Meer informatie

Verbinding via Jeweller Verbindingsstatus tussen de hub en de ReX 2-signaalversterker:

• Online — de signaalversterker is verbonden.
  • Offline — geen verbinding met de signaalversterker.
Wings signaalsterkte

Signaalsterkte van Wings tussen de hub en ReX 2. Aanbevolen waardes: 2-3 streepjes.

Wings is een protocol voor het zenden van fotoverificaties bij alarmen van MotionCam en MotionCam Outdoor.

Meer informatie

Kanaal voor foto-overdracht Status van het kanaal voor foto-overdracht:

• Online — ReX 2 kan foto’s naar de hub zenden.
  • Offline — ReX 2 kan geen foto’s naar de hub zenden.
Vermogen van radiozender Het veld wordt weergegeven als de Dempingstest ingeschakeld is.

• Maximum — het maximale vermogen van de radiozender wordt ingesteld in de Dempingstest.
  • Minimum — het minimale vermogen van de radiozender wordt ingesteld in de Dempingstest.
Batterijlading

Het laadniveau van de reservebatterij van ReX 2. Weergegeven in stappen van 5%.

Meer informatie

Deksel De sabotagestatus van de signaalversterker die reageert op loskoppeling of schending van de integriteit van de behuizing:

• Open — het montagepaneel van de signaalversterker is verwijderd of de integriteit van de behuizing van het apparaat is geschonden.
  • Gesloten — de signaalversterker is geïnstalleerd op het montagepaneel.

Meer informatie

Externe voeding De aanwezigheid van een externe voeding van 110-240 V:

• Aangesloten — externe voeding is aangesloten.
  • Losgekoppeld — externe voeding is losgekoppeld.
Tijdelijke deactivering Geeft de status van de tijdelijke uitschakelfunctie van het apparaat weer:

• Nee ⁣ — het apparaat werkt normaal en zendt alle gebeurtenissen door.
  • Alleen deksel — de beheerder van de hub heeft de meldingen over de activatie van sabotageknop van het apparaat uitgeschakeld.
  • Geheel — het apparaat wordt door de beheerder van de hub volledig uitgesloten van de systeemwerking.

Als de signaalversterker volledig uitgeschakeld is, blijven de erop aangesloten apparaten normaal werken via ReX 2.

Meer informatie

Firmware

Firmwareversie van ReX 2. Wordt op afstand bijgewerkt zodra de update beschikbaar is op de Ajax Cloud-server.

Meer informatie

Apparaat-ID ID/serienummer van de ReX 2. Staat ook op de doos van het apparaat, de printplaat en de behuizing (onder de SmartBracket-montage).
Apparaat nr. Nummer van de apparaatloop (zone).

Instellingen

ajax rex 2

U kunt de instellingen van ReX 2 wijzigen in de Ajax-app:

1. Selecteer de gewenste hub als u er meerdere heeft of als u de PRO-app gebruikt.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer ReX 2 uit de lijst.
  4. Ga naar de Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken in de rechterbovenhoek.
  5. Stel de vereiste parameters in.
  6. Klik op Terug om de nieuwe instellingen op te slaan.
Instellingen Betekenis
Eerste veld

Naam van de ReX 2. Wordt weergegeven in de tekst van het sms-bericht en in de meldingen in de eventlog.

Als u de naam van het apparaat wilt aanpassen, klikt u op het pictogram van het potloodje .

De naam kan uit maximaal 12 cyrillische tekens of 24 Latijnse tekens bestaan.

Ruimte

De virtuele ruimte selecteren waaraan ReX 2 is toegewezen.

De naam van de ruimte wordt weergegeven in de tekst van het sms-bericht en in de meldingen in de eventlog.

Led-helderheid

Instelling van de helderheid van de achtergrondverlichting van het Ajax-logo op de signaalversterker. Instelbaar van 0 tot 10 in stappen van 1.

De standaardwaarde is 10.

Jeweller signaalsterktetest

Schakelt ReX 2 naar de testmodus voor de signaalsterkte van Jeweller.

De test controleert de signaalsterkte tussen de hub en ReX 2 via het kanaal voor het zenden van gebeurtenissen en alarmen en bepaalt de optimale installatieplaats.

Meer informatie

Wings signaalsterkte test

Schakelt ReX 2 naar de testmodus voor de signaalsterkte van Wings.

De test controleert de signaalsterkte tussen de hub en ReX 2 via het kanaal voor de foto-overdracht en bepaalt de optimale installatieplaats.

Meer informatie

Signaaldempingstest

Schakelt ReX 2 over naar de modus voor de dempingstest van het signaal.

Door de test kunt u het vermogen van de radiozender verlagen of verhogen door een veranderende omgeving te simuleren en zo de stabiliteit van de verbinding tussen de signaalversterker en de hub te testen.

Meer informatie

Tijdelijke deactivering

Hiermee kan de beheerder van de hub het apparaat uitschakelen zonder het uit het systeem te verwijderen.

Er zijn twee opties beschikbaar:

• Geheel — het apparaat zal geen systeemopdrachten uitvoeren of deelnemen aan automatiseringsscenario’s. Het systeem zal alarmen en andere meldingen van het apparaat negeren.
  • Alleen deksel — het systeem negeert alleen meldingen over de activering van de sabotageknop van het apparaat.

Meer informatie

Let op: het systeem negeert alleen het uitgeschakelde apparaat. Tegelijk blijven apparaten die verbonden zijn met ReX 2 normaal werken.

Gebruikershandleiding Opent de gebruikershandleiding van ReX 2 in de Ajax-app.
Apparaat ontkoppelen

Koppelt ReX 2 los van de hub en wist de instellingen.

Als detectoren verbonden zijn geweest met ReX 2, dan zullen ze na het ontkoppelen van de signaalversterker proberen om opnieuw verbinding te maken met de hub.

Apparaten aansluiten op ReX 2

ajax rex 2

Als u een apparaat wilt toewijzen aan een signaalversterker, moet u in de Ajax-app het volgende doen:

1. Selecteer de gewenste hub als u er meerdere heeft of als u de PRO-app gebruikt.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer ReX 2 uit de lijst.
  4. Ga naar de Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken in de rechterbovenhoek.
  5. Kies het menu-item Koppelen met apparaat.
  6. Selecteer de apparaten die via de signaalversterker moeten werken.
  7. Klik op Terug om de instellingen op te slaan.

Eenmaal verbonden tonen de geselecteerde apparaten in de Ajax- app het pictogram . Let op: het apparaat kan slechts met één ReX 2 gekoppeld worden. Als een apparaat aan een signaalversterker wordt toegewezen, wordt het automatisch losgekoppeld van een andere aangesloten signaalversterker.

Als u een apparaat aan de hub wilt toevoegen, moet u het volgende doen in de Ajax-app:

1. Selecteer de gewenste hub als u er meerdere heeft of als u de PRO-app gebruikt.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer ReX 2 uit de lijst.
  4. Ga naar de Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken in de rechterbovenhoek.
  5. Kies het menu-item Koppelen met apparaat.
  6. Vink de apparaten uit die opnieuw met de hub moeten worden verbonden.
  7. Klik op Terug om de instellingen op te slaan.

Storingen

ajax rex 2

ReX 2 kan meldingen geven over eventuele storingen. Het veld voor Storingen is beschikbaar in Apparaatstatussen. Door te klikken op opent de lijst van alle storingen. Let op: het veld wordt weergegeven als er een storing is gedetecteerd.

Storing Beschrijving Oplossing
Sommige functies werken niet ondersteund. Het veld wordt weergegeven als de firmwareversies van de hub en de ReX 2-signaalversterker niet overeenkomen. Zorg dat automatische updates ingeschakeld zijn in de hubinstellingen. ReX 2 werkt binnen een half uur bij als het systeem uitgeschakeld is en er een nieuwe firmwareversie op de server beschikbaar is.

Indicatie

De led-indicatie van ReX 2 kan wit, rood of groen oplichten, afhankelijk van de status van het apparaat.

Indicatie Gebeurtenis Opmerking
Licht wit op. Er wordt verbinding gemaakt met de hub via ten minste een van de kanalen: Jeweller of Wings. Als de externe voeding uit is, knippert de led-indicatie om de 10 seconden.
Licht rood op. Geen communicatie met de hub. Als de externe voeding uit is, knippert de led-indicatie om de 10 seconden.
Licht op gedurende 3 minuten, knippert dan om de 10 seconden. De externe voeding is losgekoppeld. De kleur van de led-indicatie hangt af van de aanwezigheid van de verbinding met de hub.

Testen van de functionaliteit

De functionaliteitstesten van ReX 2 beginnen niet onmiddellijk, maar na een enkele pingperiode van de hubdetector (36 seconden met de standaardinstellingen van de hub). U kunt de pingperiode van apparaten wijzigen in het menu Jeweller van de hub-instellingen.

Zo voert u een test uit in een Ajax-app:

1. Selecteer de gewenste hub als u er meerdere heeft of als u de PRO-app gebruikt.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer ReX 2.
  4. Ga naar Instellingen .
  5. Selecteer één van de beschikbare tests:

Selectie van de installatieplaats

ajax rex 2

Houd bij de keuze van een plaats rekening met 2 belangrijke factoren:

• Jeweller signaalsterkte.
  • Signaalsterkte van Wings.

U moet rekening houden met de signaalsterkte zowel tussen de hub en de signaalversterker als tussen de signaalversterker en alle apparaten die ermee verbonden zijn.

Installeer ReX 2 op een plaats met een stabiele Jeweller-signaalsterkte (2-3 streepjes in de Ajax-app). Houd bij het kiezen van de plaats voor installatie rekening met de afstand tussen de signaalversterker en de hub en eventuele obstakels tussen de apparaten die het radiosignaal kunnen hinderen: muren, tussenvloeren of grote objecten die zich in de ruimte bevinden.

Controleer de signaalsterkte van Jeweller en Wings op de plaats van installatie. Als de signaalsterkte laag is (een enkel streepje), kunnen we geen stabiele werking van het beveiligingssysteem garanderen. Verplaats het apparaat minstens 20 cm zodat de signaalontvangst aanzienlijk kan verbeteren.

Als u de signaalsterkte op de plaats van installatie ruwweg wilt berekenen, kunt u onze calculator voor het radiocommunicatiebereik gebruiken.

ReX 2 moet aan het directe zicht onttrokken worden. Dit verkleint de kans op sabotage of jamming. Vergeet ook niet dat het apparaat alleen bedoeld is voor plaatsing binnenshuis.

ReX 2 moet tussen een hub en een apparaat met een zwak signaal geplaatst worden. De signaalversterker versterkt het radiosignaal niet, dus als u het installeert in de buurt van een hub of apparaat met een signaalsterkte van 1 of 0 streepjes, zal dit niet het gewenste resultaat geven.

ajax rex 2

Plaats ReX 2 niet:

• Buiten. Als u dat toch doet, kan het apparaat defect raken of niet goed werken.
  • In de buurt van metalen voorwerpen of spiegels (bijvoorbeeld in een metalen kast). Die kunnen het radiosignaal blokkeren en dempen.
  • In ruimten waar de temperatuur en de vochtigheidsgraad de toelaatbare grenzen overschrijden. Als u dat toch doet, kan het apparaat defect raken of niet goed werken.
  • Dicht bij radio-interferentiebronnen: minder dan 1 meter van de router en de voedingskabels. Dit kan leiden tot het verlies van verbinding met de hub of apparaten die met de signaalversterker verbonden zijn.
  • Op plaatsen met een lage of instabiele signaalsterkte. Dit kan leiden tot het verlies van verbinding met de hub of apparaten die met de signaalversterker verbonden zijn.

Installatie

ReX 2-signaalversterker

Zorg, voordat u de signaalversterker installeert, dat u de optimale locatie heeft gekozen en dat deze voldoet aan de eisen van deze handleiding.

Volg bij het installeren en gebruiken van het apparaat de algemene veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van elektrische apparatuur en de vereisten van de elektrische veiligheidsvoorschriften.

Installatie van ReX 2:

1. Bevestig het montagepaneel van SmartBracket met de meegeleverde schroeven. Als u andere bevestigingsmiddelen gebruikt, let er dan op dat deze het plaatje niet beschadigen of vervormen. Gebruik minstens twee bevestigingspunten tijdens het bevestigen. Zorg ervoor dat de geperforeerde hoek van SmartBracket is vastgezet, zodat het sabotagealarm reageert op een poging om het apparaat te demonteren.
    ajax rex 2

We raden het gebruik van dubbelzijdige tape voor de bevestiging af. Hierdoor kan de signaalversterker vallen. Het apparaat kan stukgaan als het een klap krijgt.

2. Verbind de voedingskabel met de signaalversterker. Schakel het apparaat in.
  3. Zet de kabel vast met een plastic bevestigingsplaatje. Dit verkleint de kans op sabotage, want een beveiligde kabel kan niet zomaar worden weggerukt.
    ajax rex 2
  4. Schuif ReX 2 op het montagepaneel. Controleer na de installatie de sabotagestatus in de Ajax-app en daarna de kwaliteit van de bevestiging van het paneel. U ontvangt een melding als iemand probeert de signaalversterker van het oppervlak te trekken of van het montagepaneel te verwijderen.
    ajax rex 2
  5. Bevestig de ReX 2 op het SmartBracket-paneel met de meegeleverde schroeven.
    ajax rex 2

Draai de signaalversterker niet ondersteboven of opzij als u hem verticaal monteert (bijvoorbeeld aan een muur). Als u het apparaat correct monteert, dan kunt u het Ajax-logo horizontaal lezen.

Onderhoud

Controleer regelmatig de werking van ReX 2. De optimale testfrequentie is elke drie maanden. Verwijder regelmatig nieuw stof, spinnenwebben en ander vuil van de behuizing. Gebruik een zachte, droge doek die geschikt is voor het onderhoud van de apparatuur.

Gebruik geen middelen die alcohol, aceton, benzine of andere actieve oplosmiddelen bevatten om de behuizing van de signaalversterker te reinigen.

Als de ReX 2-batterij defect raakt en u hem wilt vervangen, volg dan de volgende aanwijzingen:

Technische specificaties

Algemene instellingen
Classificatie Radiosignaalversterker
Kleur Wit, zwart
Installatiemethode Binnen
Beperkingen
Compatibiliteit met hubs
Aantal ReX 2-apparaten verbonden met de hub
  • Hub 2 (2G) — 5
  • Hub 2 (4G) — 5
  • Hub 2 Plus — 5
  • Hub Hybrid (2G) — 5
  • Hub Hybrid (4G) — 5
Aantal apparaten verbonden met ReX 2 Afhankelijk van het model van de hub:

• Hub 2 (2G) — 99
  • Hub 2 (4G) — 99
  • Hub 2 Plus — 199
  • Hub Hybrid (2G) — 99
  • Hub Hybrid (4G) — 99
Communicatie
Communicatieprotocollen Versleutelde tweerichtingsradioprotocollen:

• Jeweller — voor het verzenden van gebeurtenissen en alarmen
  • Wings — voor het verzenden van foto’s
Radiocommunicatiebereik

Tot 1700 m zonder obstakels

Meer informatie

Radiofrequentieband 866,0 – 866,5 MHz
868,0 – 868,6 MHz
868,7 – 869,2 MHz
905,0 – 926,5 MHz
915,85 – 926,5 MHz
921,0 – 922,0 MHz
(afhankelijk van de verkoopregio)
Modulatie van het radiosignaal GFSK
Maximaal effectief afgestraald vermogen (ERP) ≤ 20 mW
Peilinginterval 12-300 sec
(ingesteld door een beheerder in de app)
Afleversnelheid van alarmen van de detector naar de hub via een signaalversterker 0,3 sec
Afleversnelheid van foto’s van de detector naar de hub via een signaalversterker

18 seconden (afhankelijk van de instellingen)

Meer informatie

Voeding
Voedingsbron 110–240 V AC, 50/60 Hz
Reservebatterij Li-Ion 2 Ah-batterij
(batterijduur tot 38 uur)
Bescherming tegen sabotage
Sabotage +
Verspringing van radiofrequentie +
Fraudebescherming +
Deksel
Temperatuurbereik Van −10°C tot +40°C
Vochtigheidsgraad Tot 75%
Afmetingen 163 × 163 × 36 mm
Gewicht 410 g
Levensduur 10 jaar

Conform de normen

Volledige set

1. ReX 2.
  2. Montagepaneel voor SmartBracket.
  3. Voedingskabel.
  4. Ethernet-kabel.
  5. Installatiekit.
  6. Snelstartgids.

Garantie

De garantie voor de producten van Limited Liability Company “Ajax Systems Manufacturing” loopt tot 2 jaar na de aankoop.

Als het apparaat niet goed werkt, neem dan eerst contact op met de ondersteuningsdienst. Technische problemen kunnen in de helft van de gevallen op afstand worden opgelost.