SpeakerPhone Jeweller gebruikershandleiding

Bijgewerkt op

SpeakerPhone Jeweller is een draadloze spraakmodule voor spraakcommunicatie in twee richtingen tussen een beveiligingsbedrijf en een persoon die fysiek aanwezig is op de locatie waar een Ajax-systeem en SpeakerPhone zijn geïnstalleerd. Met het apparaat kan de operator van de meldkamer onmiddellijk na een alarm contact opnemen met de locatie om de situatie te analyseren en snel te reageren op een noodgeval.

SpeakerPhone Jeweller communiceert met een hub via drie beveiligde radioprotocollen. Het apparaat gebruikt Jeweller om alarmen en gebeurtenissen te verzenden, Wings om firmware bij te werken, en VoRF om geluid te streamen. Het communicatiebereik in een open ruimte is maximaal 5.500 ft.

SpeakerPhone Jeweller is een apparaat dat is gericht op meldkamers. Om het apparaat correct te laten werken, moet niet alleen de spraakmodule maar ook de telefonie voor de Ajax-hub worden geconfigureerd. Bovendien moet het bewakingsbedrijf zelf SIP-telefonie opzetten.

Functionele elementen

1. Ingebouwde luidspreker.
  2. Omnidirectionele microfoon.
  3. Ajax-logo met een led-indicatie.
  4. Het SmartBracket-montagepaneel. Om het paneel te verwijderen, draait u de bevestigingsschroef aan de onderkant van de behuizing van het apparaat los en schuift u het paneel naar beneden.
  5. Het geperforeerde deel van het montagepaneel is nodig om de sabotagebeveiliging te activeren bij een poging om het apparaat van het oppervlak los te maken. Breek het niet af.
  6. Bevestigingspunten om SmartBracket op een oppervlak te bevestigen.
  7. Het gat voor de bevestiging van het SmartBracket-montagepaneel met een bevestigingsschroef.
  8. Sabotagebeveiliging. Wordt geactiveerd bij een poging om het apparaat van het oppervlak los te halen of van het montagepaneel te verwijderen.
  9. Aan/uit-knop.
  10. QR-code met de ID van het apparaat om het apparaat toe te voegen aan het Ajax-systeem.
  11. Aansluitklemmen voor een externe voedingseenheid (niet inbegrepen).
  12. Kabelkanaal voor het leiden van de kabel van de voedingseenheid van derden.

Werkingsprincipe

SpeakerPhone Jeweller heeft een ingebouwde luidspreker met een volume tot 103 dB en een omnidirectionele microfoon. Het apparaat heeft een speciale spraakprocessor aangedreven door AI voor geluidsoptimalisatie. U kunt de standaardstatus van deze functie aanpassen en tijdens een gesprek omschakelen.

Bij een alarm nadat de meldkamer de hub heeft gebeld, hoeft de persoon op het terrein geen knoppen in te drukken om een verbinding tot stand te brengen tussen de operator en de SpeakerPhone.

Het apparaat voert drie taken uit:

1. Alarmverificatie. Bij een alarm maakt de operator verbinding, luistert naar de situatie op locatie en vraagt om een bevestigingscode. Als de code juist is, wordt het alarm uitgeschakeld. Als de code verkeerd is, of als het een dwangcode is, stuurt de operator een responsteam (RT).
  2. Schrikt inbrekers af. Wanneer een inbreker probeert in te breken of al binnen is, informeert de operator hem dat het beveiligingsbedrijf op de hoogte is en dat bewakers of politie onderweg zijn.
  3. Hulpverzoek. Als de gebruiker een extra alarm activeert (bijvoorbeeld door op Button Jeweller of de knop in de Ajax-app te drukken), maakt de operator verbinding, vraagt wat er gaande is, en roept hulp in.

Het apparaat heeft een zelfstandige voeding en een robuuste behuizing met een bevestigingsschroef om het apparaat vast te zetten. De aan/uit-knop is geblokkeerd wanneer het systeem ingeschakeld is.

Protocollen voor gegevensoverdracht van Jeweller en Wings

Jeweller en Wings zijn draadloze tweerichtingsprotocollen voor gegevensoverdracht die voor een snelle en betrouwbare communicatie tussen de hub en apparaten zorgen. SpeakerPhone gebruikt Jeweller om alarmen en gebeurtenissen te verzenden en Wings om firmware bij te werken.

VoRF-protocol voor gegevensoverdracht

VoRF is een door Ajax ontwikkeld protocol voor het streamen van geluid dat gebruik maakt van een tijdsverdelingsduplex (TDD). Deze technologie maakt communicatie in beide richtingen mogelijk (het gesprek begint automatisch en het is niet nodig om op knoppen te drukken zoals bij een walkietalkie) op hetzelfde frequentiekanaal, waarbij verschillende tijdslots worden gebruikt.

Het VoRF-protocol gebruikt een deel van het spectrum met een breedte van 2 MHz, namelijk de “K”-band (863 MHz tot 865 MHz).

Gebeurtenissen naar de meldkamer verzenden

Het Ajax-systeem kan alarmmeldingen niet alleen naar de PRO Desktop-bewakingsapp versturen, maar ook naar de meldkamer in bestandsformaten van SurGard (Contact ID), SIA (DC-09), ADEMCO 685 en andere protocollen.

Het systeem met SpeakerPhone Jeweller kan de volgende gebeurtenissen verzenden:

1. Oproep / oproep beëindigd.
  2. Sabotagealarm/herstel.
  3. Verlies en herstel van verbinding met de hub.
  4. Permanente deactivering en activering van het apparaat.
  5. Eenmalige deactivering en activering van het apparaat.

Om het apparaat correct te laten werken, is het nodig om de telefonie voor de Ajax hub te configureren. Bovendien moet het bewakingsbedrijf zelf SIP-telefonie opzetten.

Wanneer een alarmmelding wordt ontvangen, weet de operator van de meldkamer van het beveiligingsbedrijf wat er is gebeurd en waar het responsteam precies naartoe moet worden gestuurd. Dankzij de adresseerbaarheid van Ajax-apparaten kunnen gebeurtenissen naar PRO Desktop of de meldkamer worden verzonden met het type van het apparaat, de naam, de beveiligingsgroep, en de virtuele ruimte. Let op: de lijst met verzonden parameters kan verschillend zijn, afhankelijk van het type meldkamersoftware en het geselecteerde protocol voor communicatie met de meldkamer.

De ID en het nummer van het apparaat zijn te vinden in de statussen in de Ajax-app.

Toevoegen aan het systeem

SpeakerPhone Jeweller is niet compatibel met Ajax-radiosignaalversterkers en beveiligingspanelen van derden.

Met welke apparaten is SpeakerPhone Jeweller compatibel

Om SpeakerPhone Jeweller aan te sluiten op de hub, moet u het apparaat op dezelfde beveiligde locatie plaatsen als het systeem.

De hub en het apparaat moeten werken met dezelfde radiofrequentie, anders zijn ze incompatibel. Het radiofrequentiebereik van het apparaat kan per regio verschillen. We raden aan om Ajax-apparaten in dezelfde regio te kopen en gebruiken. U kunt het bereik van de radiofrequenties controleren via de technische ondersteuning.

Er kan slechts één SpeakerPhone Jeweller worden toegevoegd aan de Ajax-hub.

Voordat u een apparaat toevoegt

1. Installeer de Ajax PRO-app.
  2. Log in op een PRO-account of maak een nieuwe aan.
  3. Selecteer een space of maak een nieuwe aan.
  4. Voeg minstens één virtuele ruimte toe.
  5. Voeg een compatibele hub toe aan de space. Zorg dat de hub aanstaat en toegang heeft tot het internet via een ethernetkabel, wifi, en/of een mobiel netwerk.
  6. Zorg ervoor dat de space is uitgeschakeld en de hub niet begint met updaten door de status in de Ajax-app te controleren.

Alleen een PRO of beheerder van een space met rechten om het systeem te configureren kan een apparaat aan de hub toevoegen.

Verbinding maken met de hub

1. Open de Ajax-app. Selecteer de hub waaraan u het apparaat wilt toevoegen.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten . Klik op Apparaat toevoegen.
  3. Geef het apparaat een naam, scan of toets de QR-code in (deze vindt u op het apparaat en de verpakkingsdoos), selecteer een ruimte en een groep (als de Groepsmodus is ingeschakeld).
  4. Druk op Toevoegen.
  5. Schakel het apparaat in door de aan/uit-knop 2 seconden lang ingedrukt te houden.

Als de verbinding mislukt, schakel het apparaat uit en probeer het na 5 seconden opnieuw. Let op: als het maximum aantal apparaten wat toegevoegd kan worden aan de hub is bereikt (afhankelijk van het model van de hub), ontvangt u een melding wanneer u een nieuwe wilt toevoegen.

Zodra het apparaat is aangesloten op de hub, verschijnt het in de lijst met hub-apparaten in de Ajax-app. De updatefrequentie voor statussen van de apparaten in de lijst hangt af van de instellingen van Jeweller, de standaardwaarde is 36 seconden.

SpeakerPhone Jeweller werkt met slechts één hub. Als het is verbonden met een nieuwe hub, stopt het met het verzenden van opdrachten naar de oude hub. Door het apparaat aan een nieuwe hub toe te voegen, wordt het niet automatisch uit de apparatenlijst van de oude hub verwijderd. Dit moet gedaan worden in de Ajax-app.

Storingen

Wanneer een storing wordt gedetecteerd, geeft de Ajax-app een storingsteller weer op het apparaatpictogram. Alle storingen worden weergegeven in de statussen van het apparaat. Velden met storingen worden rood gemarkeerd.

Een storing wordt weergegeven als:

• de behuizing van de detector open is (sabotagebeveiliging is geactiveerd);
  • er geen verbinding met de hub is via Jeweller;
  • er geen verbinding met de hub is via Wings;
  • er geen verbinding met de hub is via VoRF;
  • de batterij van het apparaat bijna leeg is;
  • de temperatuur van het apparaat buiten aanvaardbare limieten valt;
  • er een hardwarestoring optreedt.

Pictogrammen

De pictogrammen geven enkele statussen van het apparaat weer. Voor toegang:

1. Log in op de Ajax-app.
  2. Selecteer de space.
  3. Ga naar het tabblad Apparaten .
Pictogram Betekenis

Jeweller-signaalsterkte. Geeft de signaalsterkte tussen de hub en het apparaat weer. De aanbevolen waarde is 2-3 streepjes.

Meer informatie

Het apparaat heeft een storing. De lijst met storingen is beschikbaar in de statussen van het apparaat.

Meer informatie

Het oplaadniveau van de batterij van het apparaat.

Meer informatie

Er is een firmware-update beschikbaar. Ga naar de statussen of instellingen van het apparaat om de beschrijving te vinden en start een update.

Meer informatie

Het apparaat is permanent gedeactiveerd.

Meer informatie

Het apparaat heeft de sabotagealarmen permanent gedeactiveerd.

Meer informatie

Het apparaat is uitgeschakeld tot de eerste keer dat het systeem wordt uitgeschakeld.

Meer informatie

Het apparaat heeft de sabotagealarmen gedeactiveerd tot de eerste keer dat het systeem wordt uitgeschakeld.

Meer informatie

Het apparaat is niet overgezet naar de nieuwe hub.

Meer informatie

Statussen

De statussen geven informatie over het apparaat en de bedrijfsparameters. De statussen van SpeakerPhone Jeweller zijn te vinden in de Ajax-apps:

1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Selecteer SpeakerPhone in de lijst.
Parameter Waarde
Storing

Door op te klikken, opent u de lijst met storingen van het apparaat.

Dit veld wordt alleen weergegeven als er een storing is gedetecteerd.

Nieuwe firmwareversie beschikbaar

Als u op klikt, worden de instructies voor het bijwerken van de firmware van het apparaat geopend.

Het veld wordt weergegeven als er een nieuwe firmwareversie beschikbaar is.

Verbinding via Jeweller

Signaalsterkte tussen de hub en het apparaat via het Jeweller-kanaal. De aanbevolen waarde is 2–3 streepjes.

Jeweller is een protocol voor het verzenden van gebeurtenissen en alarmen van SpeakerPhone.

Connection via Jeweller Verbindingsstatus op het Jeweller-kanaal tussen het apparaat en de hub:

• Online — de detector is met de hub verbonden.
  • Offline — het apparaat is niet met de hub verbonden. Controleer de verbinding van het apparaat.
Wings-signaalsterkte

Signaalsterkte tussen de hub en het apparaat via het Wings-kanaal. De aanbevolen waarde is 2–3 streepjes.

Wings is een protocol voor het updaten van firmware.

Verbinding via Wings Verbindingsstatus op het Wings-kanaal tussen de hub en het apparaat:

• Online — de detector is met de hub verbonden.
  • Offline — het apparaat is niet met de hub verbonden. Controleer de verbinding van het apparaat.
VoRF-signaalsterkte

Signaalsterkte tussen de hub en het apparaat via het VoRF-kanaal. De aanbevolen waarde is 2–3 streepjes.

VoRF is een protocol voor het streamen van geluid.

Verbinding via VoRF Verbindingsstatus op het VoRF-kanaal tussen de hub en het apparaat:

• Online — de detector is met de hub verbonden.
  • Offline — het apparaat is niet met de hub verbonden. Controleer de verbinding van het apparaat.
Zendvermogen

Geeft het geselecteerde vermogen van de zender weer.

De parameter verschijnt wanneer de optie Max of Demping is geselecteerd in het menu Signaaldempingstest.

Batterijlading De batterijlading van het apparaat:

• OK
  • Batterij bijna leeg

Als de batterijen leeg zijn, ontvangen de Ajax-apps en het beveiligingsbedrijf de juiste waarschuwing.

Deksel De status van de sabotagebeveiliging van het apparaat die reageert op het openen of losmaken van de behuizing van het apparaat:

• Open — het apparaat is verwijderd uit de SmartBracket of de integriteit ervan is aangetast. Controleer het apparaat.
  • Gesloten — Het apparaat is geïnstalleerd op het SmartBracket-montagepaneel. De integriteit van de behuizing van het apparaat en het montagepaneel is niet aangetast. Normale status.

Meer informatie

Externe voeding Verbindingsstatus van externe voeding van het apparaat:

• Verbonden — externe voeding is aangesloten op het apparaat.
  • Niet verbonden — de externe voeding is losgekoppeld. Het apparaat werkt op batterijen.

Meer informatie

Volume van de luidspreker Volumeniveau van de luidspreker:

• Stil.
  • Luid.
  • Zeer luid.
Led-indicatie tijdens gesprek Toont de status van de led-indicatie van het apparaat:

• Uit — de led-indicatie staat uit tijdens een gesprek.
  • Aan — de led-indicatie staat aan tijdens een gesprek.

Meer informatie

Permanente deactivering Geeft de status van de permanente deactiveringsfunctie van het apparaat weer:

• Nee — het apparaat werkt in de normale modus.
  • Alleen deksel — de beheerder van de hub heeft meldingen over activatie van de sabotagebeveiliging van het apparaat uitgeschakeld.
  • Volledig — het apparaat is uitgesloten van de werking van het systeem. Het apparaat voert geen systeemopdrachten uit en meldt geen alarmen of andere gebeurtenissen.

Meer informatie

Eenmalige deactivering Geeft de status van de eenmalige deactiveringsfunctie van het apparaat weer:

• Nee — het apparaat werkt in de normale modus.
  • Alleen deksel — meldingen over de sabotagebeveiliging van het apparaat zijn uitgeschakeld tot het systeem voor de eerste keer wordt uitgeschakeld.
  • Volledig — het apparaat wordt volledig uitgesloten van de werking van het systeem tot de eerste keer dat het systeem wordt uitgeschakeld. Het apparaat voert geen systeemopdrachten uit en meldt geen alarmen of andere gebeurtenissen.

Meer informatie

Firmware Firmwareversie van het apparaat.
Apparaat-ID ID van het apparaat. Ook beschikbaar via de QR-code op de behuizing van het apparaat en de verpakking.
Apparaatnr. Nummer van de apparaatloop (zone).

Instellingen

Zo past u de instellingen van SpeakerPhone aan in de Ajax-app:

1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Selecteer SpeakerPhone in de lijst.
  3. Ga naar Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken.
  4. Stel de vereiste parameters in.
  5. Klik op Terug om de nieuwe instellingen op te slaan.
Instelling Waarde
Naam

Naam van het apparaat. Wordt weergegeven in de lijst met apparaten van de hub, tekst van het sms-bericht en meldingen in het logboek.

Als u de naam van het apparaat wilt aanpassen, klikt u op het tekstveld.

De naam kan uit maximaal 12 cyrillische tekens of 24 Latijnse tekens bestaan.

Ruimte

Selecteer de virtuele ruimte selecteren waaraan SpeakerPhone is toegewezen.

De naam van de ruimte wordt weergegeven in de sms-berichten en meldingen in het logboek.

Volume van de luidspreker Selecteer het volumeniveau van de luidspreker:

• Stil.
  • Luid.
  • Zeer luid.
Ruisonderdrukking

Indien deze optie is ingeschakeld, onderdrukt het systeem externe ruis.

U kunt de standaardstatus van deze functie aanpassen en tijdens een gesprek omschakelen.

Led-indicatie tijdens gesprek Stel de led-indicatie van het apparaat in:

• Uit — de led-indicatie staat uit tijdens een gesprek.
  • Aan — de led-indicatie staat aan tijdens een gesprek.

Meer informatie

Firmware-update

Schakelt het apparaat naar de modus voor het bijwerken van de firmware.

Meer informatie

Jeweller-signaalsterktetest

Schakelt het apparaat naar de testmodus voor de signaalsterkte van Jeweller.

Meer informatie

Wings-signaalsterktetest

Schakelt het apparaat naar de testmodus voor de signaalsterkte van Wings.

Meer informatie

VoRF-signaalsterktetest Schakelt het apparaat naar de testmodus voor de signaalsterkte van VoRF.
Volumetest

Schakelt het apparaat naar de testmodus voor het volume.

Meer informatie

Signaaldempingtest

Schakelt het apparaat over naar de modus voor de dempingstest.

Meer informatie

Gebruikershandleiding Opent de gebruikershandleiding van SpeakerPhone in de Ajax-app.
Permanente deactivering

Hiermee kan de gebruiker het apparaat uitschakelen zonder het uit het systeem te verwijderen.

Er zijn drie opties beschikbaar:

• Nee — het apparaat werkt in de normale modus en verzendt alle gebeurtenissen.
  • Volledig — het apparaat zal geen systeemopdrachten uitvoeren of deelnemen aan automatiseringsscenario’s. Het systeem zal alarmen en andere meldingen van het apparaat negeren.
  • Alleen deksel — het systeem negeert de meldingen van het apparaat over het activeren van de sabotagebeveiliging.

Meer informatie

Eenmalige deactivering

Hiermee kan de gebruiker gebeurtenissen van het apparaat uitschakelen tot de eerste keer dat het systeem wordt uitgeschakeld.

Er zijn drie opties beschikbaar:

• Nee — het apparaat werkt in de normale modus.
  • Alleen deksel — meldingen over de sabotagebeveiliging van het apparaat zijn uitgeschakeld tot het systeem voor de eerste keer wordt uitgeschakeld.
  • Volledig — het apparaat wordt volledig uitgesloten van de werking van het systeem tot de eerste keer dat het systeem wordt uitgeschakeld. Het apparaat voert geen systeemopdrachten uit en meldt geen alarmen of andere gebeurtenissen.

Meer informatie

Apparaat verwijderen Ontkoppelt het apparaat, koppelt deze los van de hub en verwijdert de instellingen.

Indicatie

Gebeurtenis Indicatie Opmerking
Het apparaat inschakelen. De led-indicator licht eenmaal groen op.
Het apparaat uitschakelen. De led-indicator knippert drie keer rood.
Er is een oproep gaande. De led-indicator licht groen op tijdens een oproep.
Batterij bijna leeg. De led-indicator licht vloeiend rood op. Als er een externe voeding op de SpeakerPhone is aangesloten, wordt de indicatie dat de batterij bijna leeg is niet weergegeven.
Sabotagepoging. De led-indicator knippert rood.
Jeweller-/Wings-/VoRF-signaalsterktetest. De led-indicator knippert groen tijdens de test. Als er geen verbinding is via Jeweller/Wings/VoRF, knippert deze rood. Wordt ingeschakeld na het starten van de overeenkomstige test in de instellingen van het apparaat.
Volumetest. De led-indicator licht groen op tijdens de test. Wordt ingeschakeld na het starten van de overeenkomstige test in de instellingen van het apparaat.
Firmware-update. De led-indicator licht knippert groen terwijl de firmware wordt bijgewerkt. Wordt ingeschakeld na het starten van de firmware-update in de statussen van het apparaat.

Testen van de functionaliteit

Het Ajax-systeem heeft diverse testen om de juiste installatieplaats voor de apparaten te selecteren. De testen beginnen niet meteen. De wachttijd overschrijdt echter niet de duur van de polling-interval tussen één hub en apparaat. De polling-interval kan worden gecontroleerd en geconfigureerd in de instellingen van de hub (HubInstellingen Jeweller).

Om een test uit te voeren, in de Ajax app:

1. Selecteer het vereiste space.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer SpeakerPhone in de lijst.
  4. Ga naar Instellingen .
  5. Selecteer een test:
    1. Jeweller-signaalsterktetest.
    2. Wings-signaalsterkte.
    3. VoRF-signaalsterktetest.
    4. Volumetest.
    5. Signaaldempingstest.
  6. Voer de test uit.

Plaatsing van het apparaat

Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis.

Bij de keuze waar u SpeakerPhone Jeweller wilt installeren, moet u rekening houden met de parameters die de werking beïnvloeden:

• Jeweller-signaalsterkte.
  • Wings-signaalsterktetest.
  • VoRF-signaalsterktetest.
  • Afstand tussen het apparaat en de hub.
  • Aanwezigheid van obstakels die het radiosignaal of de geluidsoverdracht kunnen verhinderen: muren, plafonds tussen verdiepingen, grote voorwerpen in de ruimte.

Denk aan de aanbevelingen voor plaatsing bij het ontwikkelen van een project voor het beveiligingssysteem van de faciliteit. Het beveiligingssysteem moet ontworpen en geïnstalleerd zijn door specialisten. Een lijst met erkende Ajax-partners is hier beschikbaar.

Aanbevolen installatiehoogte — 5,2 ft.

Signaalsterkte

De Jeweller-, Wings-, en VoRF-signaalsterkte wordt bepaald door het aantal niet-geleverde of beschadigde datapakketten in een bepaalde periode. Het pictogram in het tabblad Apparaten geeft de signaalsterkte aan:

• Drie streepjes — uitstekende signaalsterkte.
  • Twee streepjes — goede signaalsterkte.
  • Eén streepje — lage signaalsterkte, een stabiele werking wordt niet gegarandeerd.
  • Doorgestreept pictogram — geen signaal.

Controleer de signaalsterkte van de Jeweller, Wings en VoRF vóór de uiteindelijke installatie. Bij een signaalsterkte van één of nul streepjes kunnen wij geen stabiele werking van het beveiligingssysteem garanderen. Overweeg om het apparaat minstens 20 cm te verplaatsen zodat de signaalsterkte aanzienlijk kan verbeteren. Als het signaal na de verplaatsing nog steeds slecht of instabiel is, verander dan de locatie.

Installeer het apparaat niet

1. Buitenshuis. Dit kan leiden tot een defect apparaat.
  2. op plaatsen waar het geluidssignaal wordt gedempt (binnenin meubilair, achter dikke gordijnen, enz.).
  3. In de buurt van metalen voorwerpen of spiegels die het signaal dempen en afschermen.
  4. Binnen gebouwen waar de temperatuur en vochtigheid de toelaatbare grens overschrijden. Dit kan leiden tot schade aan het apparaat.
  5. Op minder dan 3,3 ft afstand van de hub. Dit kan leiden tot een verlies van communicatie met de detector.
  6. Op een plaats met een laag signaalniveau. Dit kan leiden tot verbindingsverlies met de hub.

Installatie

Zorg, voordat u de SpeakerPhone Jeweller installeert, dat u de optimale locatie heeft gekozen en dat deze voldoet aan de eisen van deze handleiding.

Om een apparaat te monteren:

1. Verwijder het SmartBracket-montagepaneel van het apparaat. Draai eerst de bevestigingsschroef los en schuif het paneel naar beneden.
  2. Bevestig het SmartBracket-paneel met dubbelzijdige tape op de geselecteerde installatieplek.

Dubbelzijdige tape kan alleen gebruikt worden voor tijdelijke installatie. Als het apparaat met dubbelzijdige tape is bevestigd, kan het op elk moment loskomen van het oppervlak en vallen. Zolang het apparaat vastgeplakt is, zal de sabotagebeveiliging niet worden geactiveerd wanneer het apparaat wordt losgemaakt van het oppervlak.

3. Plaats het apparaat op SmartBracket. De led-indicator van het apparaat zal knipperen. Dit signaal geeft aan dat de behuizing van het apparaat gesloten is.

Als de led-indicator tijdens de installatie op SmartBracket niet oplicht, controleer dan de sabotagestatus in de Ajax-app, of het apparaat wel goed is vastgezet en of deze wel stevig is gemonteerd aan het paneel.

4. Voer de functionaliteitstest uit.
  5. Als de tests met succes zijn doorstaan, verwijder dan het apparaat uit SmartBracket.
  6. Bevestig het SmartBracket-paneel aan het oppervlak met de meegeleverde schroeven.

Als u andere bevestigingsmiddelen gebruikt, let er dan op dat deze het paneel niet beschadigen of vervormen.

7. Bevestig het apparaat op het bevestigingspaneel van SmartBracket.
  8. Draai de bevestigingsschroef aan de onderkant van de behuizing van het apparaat vast. Dit is nodig voor een goede bevestiging en zodat het apparaat niet snel verwijderd kan worden van het paneel.

Een voedingseenheid van derden aansluiten

Wanneer u een voedingseenheid van derden aansluit en het SpeakerPhone Jeweller gebruikt, moet u de algemene elektrische veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van elektrische apparaten naleven, evenals de vereisten van de wettelijke voorschriften inzake elektrische veiligheid.

SpeakerPhone Jeweller is voorzien van aansluitingen voor het verbinden van een voedingseenheid van 12 V⎓. De aanbevolen elektrische parameters voor de voedingseenheid zijn: 12 V⎓ met een voltage van 1 A.

Als er een externe voeding is aangesloten, functioneren de vooraf geïnstalleerde batterijen als reservevoeding. Verwijder deze niet tijdens het aansluiten van de voeding.

Voordat u het apparaat installeert, moet je de kabels controleren op schade aan de isolatie. Gebruik alleen een geaarde voedingsbron. Haal het apparaat niet uit elkaar terwijl het onder spanning staat. Gebruik het apparaat niet als de voedingskabel beschadigd is.

Om een voedingseenheid van derden aan te sluiten:

1. Verwijder het montagepaneel van SmartBracket. Boor voorzichtig in het juiste deel van de behuizing om het gat voor de kabel voor te bereiden:
  2. Maak de externe voedingskabel spanningsloos.
  3. Sluit de kabel aan op de aansluitingen en let daarbij op de polariteit (aangegeven op het plastic).

De kabel mag niet langer zijn dan 32 ft bij gebruik van kabel 2 × 0,35, koperen geleider.

4. Leid de kabel in het kabelkanaal. Een voorbeeld van hoe u de kabel moet uitvoeren:
  5. Zet het apparaat aan en plaats het op het montagepaneel. Draai de bevestigingsschroef aan de onderkant van de behuizing van het apparaat vast.
  6. Controleer de status van de batterijen en externe voeding, en de algehele werking van het apparaat in de Ajax-app.

Firmware-update

De SpeakerPhone Jeweller firmware-update kan worden geïnstalleerd wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. U vindt meer informatie hierover in de apparatenlijst in Ajax PRO: Tool for Engineers en PRO Desktop-apps. Als er een update beschikbaar is, staat er op het corresponderende apparaat een pictogram . Een beheerder of een PRO met toegang tot de systeeminstellingen kan een update uitvoeren in de statussen van SpeakerPhone Jeweller of via de instellingen. Een update duurt maximaal 15 minuten.

Om de firmware van SpeakerPhone bij te werken, moet u de hub via ethernet verbinden met een Ajax Cloud.

Onderhoud

Controleer regelmatig de werking van het apparaat. De optimale testfrequentie is elke drie maanden. Verwijder stof, spinnenwebben en ander vuil van de behuizing van het apparaat. Gebruik een zachte, droge doek die geschikt is voor het onderhoud van de apparatuur.

Gebruik geen middelen die alcohol, aceton, benzine, of andere actieve oplosmiddelen bevatten om het apparaat te reinigen.

De batterijen in het apparaat zorgen voor een zelfstandige werking voor 3 jaar in de stand-bymodus of voor 12 uur in gespreksmodus.

Als de batterij leeg is, stuurt het beveiligingssysteem een vroegtijdige waarschuwing ver het vervangen van de batterijen.

Garantie

De garantie op de producten van de Limited Liability Company, “Ajax Systems Manufacturing”, is 2 jaar geldig na aankoop.

Als het apparaat niet goed werkt, neem dan eerst contact op met de technische ondersteuning van Ajax. In de meeste de gevallen kunnen technische problemen op afstand worden opgelost.