CableTrunk gebruikershandleiding

Bijgewerkt op

CableTrunk is een accessoire voor de FireProtect 2 AC-detectoren die op netvoeding werken. Hiermee kunt u de voedingskabel van de branddetector netjes wegwerken vanuit de standaard kabelgoot. Gebruik CableTrunk als het onmogelijk is om de voedingskabel vanaf de achterkant van de detector te leiden en in muren of het plafond te verbergen. Deze accessoire maakt zijdelingse bekabeling naar de branddetector mogelijk.

Functionele elementen

1. Bevestigingspunten om CableTrunk aan het oppervlak te bevestigen.
  2. Vergrendelingen om de SmartBracket van de branddetector te bevestigen voordat deze met schroeven wordt vastgezet.
  3. Bevestigingspunten om de SmartBracket van de branddetector met schroeven aan CableTrunk te bevestigen.
  4. Stoppers om de SmartBracket van de branddetector in één van de twee beschikbare posities te bevestigen.
  5. Kabelgoot om de voedingskabel door te voeren.

Compatibele apparaten

U kunt elke FireProtect 2 AC detector installeren op CableTrunk.

Belangrijkste functies

CableTrunk is compact en maakt de installatie van de branddetector snel en moeiteloos. Het is voorzien van vergrendelingen om de SmartBracket van de detector te bevestigen voordat u deze met schroeven vastzet.

CableTrunk biedt de mogelijkheid om de detector in vier posities te bevestigen. Hierdoor kan de voedingskabel vanaf de zijkant van de detector worden geleid en blijft de led-indicatie van de detector zichtbaar voor de gebruiker.

Selectie van de installatieplaats

De installatieplaats van CableTrunk moet voldoen aan de aanbevelingen voor het installeren van FireProtect 2 AC-detectoren. Volg deze bij het ontwerpen van een project met een Ajax-systeem voor een object.

De installatie voorbereiden

Kabelmanagement

Controleer de elektrische en brandveiligheidsvoorschriften in uw regio wanneer u voorbereidingen treft voor het leggen van kabels. Volg deze normen en voorschriften zorgvuldig op.

Kabels leggen

We raden aan dat u het stuk Selectie van de installatieplaats goed doorleest voordat u iets gaat installeren. Voorkom afwijkingen van het systeemproject. Als u de basisinstallatievoorschriften en de aanbevelingen van deze handleiding niet naleeft, kan dit ertoe leiden dat apparaten die met CableTrunk geïnstalleerd zijn niet meer functioneren of dat de verbinding met deze verloren gaat.

Installatie

Zorg, voor de installatie, dat u de optimale locatie voor CableTrunk heeft gekozen en dat deze voldoet aan de eisen van deze handleiding.

Om CableTrunk te installeren:

1. Zorg ervoor dat de kabel die u gaat aansluiten op de detector niet onder spanning staat.
  2. Zorg dat het accessoire overeenkomt met het uitgangspunt van de kabel van de kabelgoot en markeer de locaties voor de boorgaten op het oppervlak waar u CableTrunk wilt installeren. Boor twee gaten.
  3. Leid de stroomkabel van de kabelgoot naar de CableTrunk. De aanbevolen kabellengte is minstens 15 cm.
  4. Bevestig CableTrunk aan het oppervlak met de meegeleverde schroeven op twee bevestigingspunten.
  5. Leid de voedingskabel door het gat in het montagepaneel.
  6. Plaats de SmartBracket van de branddetector (zonder de beschermkap) in de CableTrunk. Zet het vast met de vergrendelingen.
  7. Sluit de draden van de voedingskabel aan op de juiste WAGO-aansluitklemmen. Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding van de FireProtect 2 AC-detector.
  8. Draai de SmartBracket iets met de klok mee of tegen de klok in om de bevestigingsposities te selecteren. Tijdens het draaien zal het montagepaneel stoppen met een klikkend geluid; dit betekent dat de SmartBracket in een van de twee posities is vastgezet.

Afhankelijk van de gekozen positie worden de ledlampjes van de detector in een hoek van 0/90/180/270 graden geplaatst ten opzichte van de kabelgoot.

9. Bevestig de SmartBracket op de CableTrunk met de meegeleverde schroeven en gebruik daarbij twee bevestigingspunten. Zorg ervoor dat ze het montagepaneel niet beschadigen of vervormen.
  10. Zet de kabels vast met de beschermkap en plaats de branddetector op het SmartBracket-montagepaneel.
  11. Pas indien nodig de positie van de detector aan.
  12. Schakel de externe voeding in.

Onderhoud

Het apparaat heeft geen onderhoud nodig.

Garantie

De garantie op de producten van de Limited Liability Company ‘Ajax Systems Manufacturing’ is na aankoop twee jaar geldig.

Als het apparaat niet goed werkt, neem dan eerst contact op met de technische ondersteuning van Ajax. In de meeste de gevallen kunnen technische problemen op afstand worden opgelost.