Case gebruikershandleiding

Bijgewerkt op

Case is de behuizing die is ontworpen om één of meer compatibele Ajax-apparaten te installeren. De complete set bevat een sabotagebeveiliging om apparaten te beschermen tegen sabotage. Case heeft bevestigingen om kabels te bevestigen en kanalen voor handige kabelgeleiding. De behuizing is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis.

Case wordt geproduceerd in verschillende versies. Elk model heeft een verschillend aantal plekken voor apparaten, dit is afhankelijk van hun combinatie:

• Case A (106) — één Ajax-apparaat;
  • Case B (175) — maximaal twee Ajax-apparaten;
  • Case C (260) — één Ajax-apparaat en 7 Ah-batterij;
  • Case D (430) – maximaal acht apparaten en twee batterijen van 18 Ah.

Functionele elementen

1. Bevestigingsschroef om de deksel van de behuizing vast te zetten. Kan worden losgeschroefd met de meegeleverde inbussleutel (Ø 4 mm).
  2. Waterpas om tijdens de montage de hellingshoek te controleren.
  3. Stoppers om een apparaat te beschermen tijdens het boren.
  4. Sabotagebeveiliging met een kabel voor het aansluiten van een Ajax-apparaat.
  5. Vergrendelingen om een apparaat vast te maken.
  6. Geperforeerd deel van de behuizing. Breek het niet af. Dit deel is noodzakelijk voor activering van de sabotagebeveiliging bij pogingen om de behuizing van het oppervlak los te maken.
  7. Gaten om de behuizing aan het oppervlak te bevestigen.
  8. Geperforeerd deel om de kabels door te voeren.
  9. Bevestigingsmiddelen om de kabels met kabelbinders vast te zetten.
  10. Uitsparingen om gemakkelijk gaten te boren.

Compatibele apparaten

Het aantal apparaten dat in de Case kan worden geïnstalleerd, hangt af van de afmetingen van de behuizing en de configuratie ervan.

Apparaten/behuizingen Case A (106)
1 apparaat
Case B (175)
maximaal 2 apparaten
Case C (260)
1 apparaat
Case D (430)
maximaal 8 apparaten
LineSplit Fibra + + +
LineProtect Fibra + + +
MultiRelay Fibra + + +
LineSupply (45 W) Fibra + +
LineSupply (75 W) Fibra + +
Hub Hybrid (2G)* +
Hub Hybrid (4G)* +
7 Ah batterij 1 2
9 Ah batterij 2
18 Ah batterij 2

* Het installeren van de hub in geval D (430) voldoet niet aan de vereisten van Grade (EN 50131).
De versie die hieraan voldoet zal binnenkort beschikbaar zijn.

Belangrijkste functies

Case heeft vergrendelingen om apparaten zonder extra gereedschap te bevestigen. Schuif de vergrendeling om het apparaat te verwijderen.

Het apparaat is op twee plaatsen vastgezet. U kunt het 180° draaien.

De behuizing heeft een sabotagebeveiliging. Deze wordt in de complete set door een kabel aangesloten op het Ajax-apparaat. De sabotagebeveiliging detecteert pogingen om de deksel te openen of de behuizing los te maken van het oppervlak. In het geval van een sabotagepoging ontvangen gebruikers en de meldkamer hiervan een melding.

Case heeft bevestigingen om kabels met kabelbinders te bevestigen en kanalen voor handige kabelgeleiding. De behuizing heeft geperforeerde delen om de kabels door de achterkant te laten lopen. Er zijn uitsparingen om de boor gemakkelijk te plaatsen (voor het geval u gaten moet boren en de kabels langs de zijkant, onderkant, of bovenkant moeten lopen). Tijdens het boren rust het gereedschap op plastic stoppers, zodat de geïnstalleerde apparaten beschermd blijven.

Het deksel van Case A (106) of Case B (175) kan 180° worden gedraaid tijdens de installatie.

De waterpas is voorzien om tijdens de montage de hellingshoek te controleren. De grotere gaten zorgen ervoor dat de behuizing correct wordt geïnstalleerd, zelfs als er fouten zijn gemaakt tijdens de installatie.

Case C (260) en Case D (430) hebben batterijhouders aan de onderkant van de behuizing om te voorkomen dat ze per ongeluk losraken. De bevestigingsstrip voor het vastzetten van de batterij is inbegrepen bij Case D (430).

Case D (430) heeft zestien sleuven voor plastic houders voor de installatie van Fibra-modules. De houders zijn verkrijgbaar in twee versies:

Het installeren van de hub in Case D (430) voldoet niet aan de vereisten van Grade (EN 50131). De versie die hieraan voldoet zal binnenkort beschikbaar zijn.

Er zijn vier Module voor Holder (type A) inbegrepen in de complete set. Extra houders en Module Holder (type B) zijn apart verkrijgbaar.

LineSupply Fibra heeft geen houders nodig voor installatie.

Selectie van de installatieplaats

Het is raadzaam om een installatieplaats te kiezen waar Case verborgen is voor nieuwsgierige blikken, bijvoorbeeld in de berging. Dit verkleint de kans op sabotage van het systeem. Houd er rekening mee dat het apparaat alleen bedoeld is voor plaatsing binnenshuis.

De installatielocatie van Case moet voldoen aan de aanbevelingen voor montage van de apparaten die in de behuizing zijn geïnstalleerd.

Volg bij het ontwerpen van een project met een Ajax-systeem bij een object altijd deze aanbevelingen. Het systeem moet door professionals worden ontworpen en geïnstalleerd. De lijst met erkende Ajax-partners vindt u hier.

Case kan niet worden geïnstalleerd

De behuizing kan beschadigd raken als u deze installeert:

1. Buitenshuis.
  2. Binnen gebouwen waar de temperatuur- en vochtigheidswaarden niet overeenkomen met de bedrijfsparameters.

Voorbereiden om apparaten in Case te installeren

Welke Case te kiezen

Gebruik de Case-configurator voor de meest optimale plaatsing van uw Fibra-apparaten in de behuizing.

Kabelmanagement

Als u kabels gaat leggen, raadpleeg dan de elektrische en brandveiligheidsvoorschriften in uw regio. Volg deze normen en voorschriften zorgvuldig op. Tips voor de plaatsing van de kabels zijn in dit artikel te lezen.

Kabels leggen

We raden aan dat u het stuk Selectie van de installatieplaats goed doorleest voordat u iets gaat installeren. Voorkom afwijkingen van het systeemproject. Als u de basisinstallatievoorschriften en de aanbevelingen van deze handleiding niet naleeft, kan dit ertoe leiden dat apparaten die in Case geïnstalleerd zijn niet meer functioneren of dat de verbinding met deze verloren gaat.

Kabels voorbereiden op de aansluiting

Verwijder de isolatielaag en strip de kabel met een speciale kabelstripper. De uiteinden van de kabels die in de aansluitingen van het apparaat worden gestoken, moeten worden vertind of voorzien van een krimpkous. Dit zorgt voor een betrouwbare aansluiting en beschermt de geleider tegen oxidatie.

Installatie

Zorg, voor de installatie, dat u de optimale locatie voor de behuizing heeft gekozen en dat deze voldoet aan de eisen van deze handleiding.

Installatie van Case:

1. Bereid de kabelgaten van tevoren voor: boor de gaten aan de onder- of zijkant van de behuizing, of breek het geperforeerde deel aan de achterkant van Case uit. We raden aan om een gatzaag voor kunststof van Ø16 mm of Ø20 mm te gebruiken.

Steek de buis, een ribbel- of mantelbuis, in de gaten van de behuizing.

2. Leid de kabels door de vooraf voorbereide gaten. Bevestig Case op het verticale of horizontale oppervlak op de gekozen installatieplaats met de meegeleverde schroeven met behulp van alle bevestigingspunten. Een zit in het geperforeerde deel boven de sabotagebeveiliging. Deze is nodig voor activering van de sabotagebeveiliging in het geval iemand probeert om de behuizing te demonteren.
  3. Bevestig het apparaat in de behuizing. Sluit de kabels aan op de overeenkomstige klemmen. Bevestig de kabels met kabelbinders met behulp van de bevestigingsmiddelen.
  4. Sluit de sabotagebeveiliging aan op de juiste aansluiting van het apparaat.
  5. Plaats de deksel op de behuizing en zet deze vast met de meegeleverde schroeven.
  6. Controleer de status van het deksel in de Ajax-app. Als de app de status toont Voorklep open, controleer dan de dichtheid van Case.

Onderhoud

Het apparaat heeft geen onderhoud nodig.

Garantie

De garantie op de producten van de Limited Liability Company ‘Ajax Systems Manufacturing’ is na aankoop twee jaar geldig.

Als het apparaat niet goed werkt, neem dan eerst contact op met de technische ondersteuning van Ajax. In de meeste de gevallen kunnen technische problemen op afstand worden opgelost.