Zo update u de firmware van Ajax-camera’s en NVR’s

Bijgewerkt op

Camera- en NVR-updates worden uitgebracht wanneer het nodig is om nieuwe functies te introduceren, een stabiele werking van het systeem te garanderen en de beveiliging te verbeteren, dus niet volgens een vast schema. We publiceren beveiligingsupdates voor camera’s en NVR’s voor minstens twee jaar van de garantieperiode.

U kunt Ajax-camera’s en NVR’s handmatig bijwerken voor de volgende app-versies en hoger:

• Ajax Security System 3.0 voor iOS.
  • Ajax Security System 3.0 voor Android.
  • Ajax PRO: Tool for Engineers 2.0 voor iOS.
  • Ajax PRO: Tool for Engineers 2.0 voor Android.
  • Ajax PRO Desktop 4.0 voor macOS.
  • Ajax PRO Desktop 4.0 voor Windows.

Ajax-camera’s updaten

Controleer voor de update of de camera een internetverbinding heeft en of het systeem uitgeschakeld is.

Camera’s worden standaard niet automatisch bijgewerkt. U kunt handmatig controleren op updates:

1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Selecteer een camera in de lijst met apparaten. Als er een camera is aangesloten op de videorecorder, selecteert u NVR en klikt u vervolgens op Camera’s.
  3. Ga naar Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken.
  4. Ga naar het menu Firmware-update.
  5. Het detailscherm toont het versienummer en release-opmerkingen als er een nieuwe firmwareversie beschikbaar is.
  6. Klik op Volgende om de update te downloaden.
  7. Klik op Installeren om de installatie van de nieuwe firmwareversie te bevestigen.

De werking van het systeem en het apparaat wordt beperkt tijdens de installatie.

Ajax NVR’s updaten

Controleer voor de update of de NVR een internetverbinding heeft en of het systeem uitgeschakeld is.

NVR’s worden standaard niet automatisch bijgewerkt. U kunt handmatig controleren op updates:

1. Ga naar het tabblad Apparaten .
  2. Selecteer NVR in de lijst met apparaten.
  3. Ga naar Instellingen door op het tandwielpictogram te klikken.
  4. Ga naar het menu Firmware-update.
  5. Het detailscherm toont het versienummer en release-opmerkingen als er een nieuwe firmwareversie beschikbaar is.
  6. Klik op Volgende om de update te downloaden.
  7. Klik op Installeren om de installatie van de nieuwe firmwareversie te bevestigen.

De werking van het systeem en het apparaat wordt beperkt tijdens de installatie.

Als u problemen heeft met de update, neem dan contact op met onze technische ondersteuning. Zij helpen u graag.