Hoe configureer ik de telefonie-instellingen voor een Ajax-hub?

Bijgewerkt op

Met de telefonie-instellingen kunt u een Ajax-hub configureren om via het SIP-protocol te communiceren met een meldkamer.

Deze instellingen zijn alleen beschikbaar in Ajax PRO-apps als er minstens één SpeakerPhone Jeweller is toegevoegd aan het systeem. Er kan slechts één beveiligingsbedrijf op de hub worden aangesloten.

Om telefonie-instellingen te configureren, in Ajax PRO-apps:

1. Selecteer de gewenste space.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer in de lijst een hub waaraan de spraakmodule is toegevoegd.
  4. Ga naar de Instellingen door op het tandwielpictogram te tikken.
  5. Selecteer het menu Telefonie-instellingen.
  6. Stel de vereiste parameters in.
  7. Klik op Terug om de nieuwe instellingen op te slaan.
Instelling Waarde
Communicatie via spraakmodule toestaan

Indien ingeschakeld, staat het systeem communicatie tussen het bedrijf en de locatie toe via de spraakmodule.

Standaard uitgeschakeld.

Verbinding
Bedrijfsinstellingen Hiermee kan de gebruiker details over de verbinding opgeven:

• Bedrijfsnaam — wordt weergegeven in gebeurtenissen bij elke communicatie met het bedrijf via de spraakmodule.
  • Bedrijfsnummer.
  • Adres.
  • Poort.
  • STUN-server — IP- of domeinnaam.
  • STUN-poort.

Geef aan welk protocol moet worden gebruikt voor communicatiedoeleinden. Verbindingstype:

• SIP.
  • ESI.
Objectinstellingen Hiermee kan de gebruiker details over de locatie opgeven:

• Nummer van de hub.
  • Wachtwoord.

Kan maximaal 12 cyrillische tekens of maximaal 24 Latijnse tekens bevatten.

Communicatiekanaal Hiermee kan de gebruiker selecteren welke kanalen moeten worden gebruikt voor het telefoneren:

• Ethernet (standaard).
  • Mobiel.
Toegestane gesprekstypen Hiermee kan de gebruiker het gesprekstype selecteren:

• Meldkamer naar object — eenrichtingscommunicatie met de locatie waarbij een oproep alleen kan worden gestart door de meldkamer.
  • Terugbellen vanuit de meldkamer — een oproep vanuit de locatie naar de meldkamer kan alleen worden voltooid na een terugbelverzoek vanuit de meldkamer.
  • Object naar meldkamer — mogelijkheid om na een alarm vanaf de locatie de meldkamer te bellen.
Opties voor bellen

Hiermee kan de gebruiker het gesprekstype opgeven.

Wanneer de optie Bel alleen als de space is ingeschakeld is ingeschakeld, kan er alleen worden gebeld via de spraakmodule als het systeem is ingeschakeld.

Wanneer de optie Bel alleen na alarm is ingeschakeld, kan er alleen worden gebeld via de spraakmodule nadat een alarm geactiveerd is.

Tijd om te bellen na een alarm — de periode waarin de meldkamer de locatie kan bellen nadat een alarm is geactiveerd. Dit kan worden ingesteld tussen de 5 en 30 minuten.

De maximale gespreksduur kan worden ingesteld tussen de 1 en 10 minuten.

Informeer over de verbindingsstatus Indien ingeschakeld, waarschuwt het systeem als de verbinding met communicatiediensten wegvalt en zodra deze is weer zijn hersteld.