Hoe vervangt ik de batterij van de hub?

Bijgewerkt op

Volg tijdens het plaatsen van de batterij en het gebruik de algemene regels voor elektrische veiligheid bij het gebruik van elektrische apparatuur, alsook de eisen van de wetten en voorschriften inzake elektrische veiligheid.

Het is ten strengste verboden om het apparaat dat op de voeding is aangesloten te demonteren!

Om de batterij te vervangen:

1. Draai de bevestigingsschroeven van het SmartBracket-montagepaneel los.

ajax hub plus

2. Verwijder de hub van het montagepaneel.

ajax hub plus

3. Koppel de voedings- en ethernetkabels los en verwijder de simkaart door erop te drukken. Schakel vervolgens de hub uit door de aan/uit-knop gedurende 3 seconden in te drukken.

Wacht na het uitschakelen van de hub 5 minuten om de condensatoren volledig te ontladen!

4. Draai de hub om en leg deze op een opgevouwen handdoek met het Ajax-logo naar beneden, zodat er geen krassen op de behuizing komen tijdens het demonteren. Verwijder 4 schroeven met een kruisschroevendraaier (PH1).

ajax hub plus

5. Verwijder het deksel van de hub terwijl u de voedings- en ethernetaansluiting met uw vingers vasthoudt. Leg het deksel met het Ajax-logo opzij.

ajax hub plus

6. Draai de schroeven los waarmee de panelen van de hub zijn bevestigd (11 stuks bij oudere modellen, 10 stuks bij nieuwe modellen).

ajax hub plus

7. Verwijder de panelen van de behuizing van hub door ze gelijkmatig aan beide zijden op te tillen. De panelen zijn onderling verbonden en moeten samen worden verwijderd.

ajax hub plus

Als u de plastic aan/uit-knop tijdens het demonteren van de hub heeft verwijderd, installeer deze dan samen met de afdichtring in de behuizing van de hub. De afdichtring wordt in het midden van de plastic knop geplaatst. Wanneer de knop correct is geïnstalleerd, past deze volledig op zijn plaats en passen de randen in de sleuven.

ajax hub plus

8. Maak de panelen los en leg de kleinere opzij.

ajax hub plus

Voorkom dat de antennes tijdens het vervangen van de batterij buigt of vervormt. Dit kan leiden tot een defecte hub.

9. Draai het grote paneel met de voorkant naar de batterij en maak de klem los van het paneel.

ajax hub plus

10. Haal de batterij uit het paneel. De batterij kan op twee manieren worden bevestigd: met tape (sticker) of met dubbelzijdig plakband.

Als de batterij van uw hub met tape (sticker) is vastgezet, trek deze dan omhoog door lichte kracht uit te oefenen.

Als de batterij is bevestigd met twee stukjes plakband, gebruik dan een plastic kaartje:

• Duw door het eerste stukje plakband zonder veel kracht te zetten.
    ajax hub plus
  • Leg een vel papier tussen het plakband en de batterij om te voorkomen dat de batterij aan het paneel blijft plakken.
  • Herhaal deze procedure met de tweede stukje plakband.
  • Verwijder voorzichtig de resten van het plakband van het paneel.

Gebruik nooit scherpe voorwerpen bij het verwijderen van de batterij. Dit kan de integriteit aantasten en brand veroorzaken.

11. Sluit de aansluitklem van de nieuwe batterij aan op het paneel van de hub. Compatibele oplaadbare batterijtypes zijn in de tabel weergegeven.

Hubmodel Type batterij
Hub (2G) Jeweller
  • 2 Ah, 2-pins batterij voor Hub/Hub 2/ReX/ReX 2
  • 2 Ah, 3-pins batterij voor Hub/Hub 2/ReX/ReX 2

De hub vervaardigd na 26 augustus 2022, heeft een 3-pins batterij. Als de hub eerder is vervaardigd, kan het 2-pins of 3-pins batterij hebben. Neem voor meer informatie over het type batterij contact op met technische ondersteuning van Ajax of controleer het handmatig.

Hub (4G) Jeweller 3 Ah, 3-pins batterij voor Hub/Hub 2 Plus/Hub 2 (4G)
Hub 2 (2G) Jeweller
  • 2 Ah, 2-pins batterij voor Hub/Hub 2/ReX/ReX 2
  • 2 Ah, 3-pins batterij voor Hub/Hub 2/ReX/ReX 2

De hub vervaardigd na 7 oktober 2022, heeft een 3-pins batterij. Als de hub eerder is vervaardigd, kan het 2-pins of 3-pins batterij hebben. Neem voor meer informatie over het type batterij contact op met technische ondersteuning van Ajax of controleer het handmatig.

Hub 2 (4G) Jeweller 3 Ah, 3-pins batterij voor Hub/Hub 2 Plus/Hub 2 (4G)
Hub Plus Jeweller 2 Ah, 2-pins batterij voor Hub/Hub 2/ReX/ReX 2
Hub 2 Plus Jeweller 3 Ah, 3-pins batterij voor Hub/Hub 2 Plus/Hub 2 (4G)

12. Bevestig de nieuwe batterij op dezelfde plaats op het paneel van de hub met behulp van de meegeleverde 3M-plakbank met een zelfklevende achterkant zonder de sleuf voor de simkaart te beschadigen. Als de batterij verkeerd is geïnstalleerd, verwijdert u deze van het paneel en installeert u deze opnieuw. Leg de kabels van de batterij zoals aangegeven in de afbeelding. Anders kunnen kabels bekneld raken.

Oude batterijen moeten worden gerecycled volgens de regels voor het verwijderen van Li-ion-batterijen in uw land!

13. Verbind de panelen met elkaar via de connector.

14. Installeer de panelen voorzichtig (om de antennes niet te buigen) in de behuizing van de hub en lijn connectoren van het ethernet, de sim en de voeding op het paneel uit met de corresponderende openingen in de behuizing.

ajax hub plus

Zorg ervoor dat de batterij en de kabels niet bekneld raken. Bij een correcte installatie zijn de panelen strak op alle steunen bevestigd en zitten ze niet los. Draai de hub om terwijl u de panelen met het achterdeksel van de hub vasthoudt. De sleuf voor de simkaart, en de connectoren voor de voeding en het ethernet moeten volledig passen en de aan/uit-knop mag niet wegzakken. Anders verwijdert u de panelen en plaatst u ze terug op het achterdeksel.

ajax hub plus

15. Zet het paneel vast in de behuizing met schroeven.

ajax hub plus

16. Bedek de hub met de deksel zoals aangegeven in de afbeelding, draai het deksel om terwijl u de hub aan beide zijden vasthoudt en bevestig het deksel met schroeven.

ajax hub plus

Na het vervangen van de batterij moet de werking van de hub worden gecontroleerd. Schakel de voeding van de hub in en controleer de verandering van de laadstatus van de batterij na 10 minuten met behulp van de mobiele app.

ajax мобільний застосунок

Bij storingen wordt aanbevolen contact op te nemen met Ajax Systems Support of de plaats van aankoop.

LET OP!

Er is een explosiegevaar als batterij wordt vervangen door een onjuist type. Batterijen mogen niet weggegooid worden als ongesorteerd huishoudelijk afval. Gebruik het openbare inzamelsysteem om afval in te leveren, te recyclen of te verwerken volgens de plaatselijke voorschriften.