JunctionBox (118×59) gebruikershandleiding

Bijgewerkt op

JunctionBox (118×59) is een montagedoos die ontworpen is voor het installeren van Ajax-camera’s.

De complete set bevat alle bevestigingsmiddelen die nodig zijn voor installatie. De montagedoos is waterdicht en heeft een kabelwartel, zodat deze binnen en buiten kan worden geïnstalleerd.

Functionele elementen

1. PG21-kabelwartel.
  2. Gaten om het deksel van de montagedoos aan de behuizing van de montagedoos te bevestigen.
  3. Dop voor kabelwartel. Verwijder de dop om de draden door te voeren.
  4. Gaten om de camera aan het deksel van de montagedoos te bevestigen.
  5. Aardingsterminal.
  6. Gaten om JunctionBox aan het oppervlak te bevestigen.
  7. Gat voor leiden van kabels. Sluit het af met een dop als u de draden anders gaat leggen.
  8. Dop voor kabelwartel. Verwijder de dop om de draden door te voeren.
  9. Gaten om de camera (DomeCam Mini) aan de behuizing van de montagedoos te bevestigen.
  10. Het deksel van de JunctionBox.

Compatibele apparaten

U kunt één van deze camera’s installeren in JunctionBox (118×59):

JunctionBox (118×59) is niet inbegrepen bij Ajax-camera’s en wordt apart verkocht.

Belangrijkste functies

JunctionBox (118×59) is een waterdichte aluminium montagedoos voor het kabelbeheer van de Ajax IP-camera’s. Hiermee kunnen apparaten gemakkelijk worden geïnstalleerd op betonnen muren, plafonds of kolommen, buiten en binnen.

De montagedoos heeft de PG21-kabelwartel om de kabel te beschermen tegen beschadiging, isolatieverlies en overmatig buigen tijdens installatie en gebruik. De afdichtring voor één of twee kabels in de kabelwartel voorkomt dat water, stof en andere verontreinigingen de montagedoos van de camera binnendringen.

JunctionBox is uitgerust met een montagekabel om het deksel vast te zetten tijdens de installatie. Het voorkomt dat het deksel van de montagedoos van de camera valt totdat het met schroeven is vastgezet. De montagekabel wordt aangesloten op de aardingsterminal.

Aarding wordt uitgevoerd door een specialist in overeenstemming met de plaatselijke elektrische veiligheidsregels en voorschriften.

Selectie van de installatieplaats

De installatielocatie van JunctionBox moet voldoen aan de aanbevelingen voor montage van de apparaten die in de box zijn geïnstalleerd.

Volg bij het ontwerpen van een project met een Ajax-systeem bij een object altijd deze aanbevelingen.

JunctionBox kan niet worden geïnstalleerd

1. Binnen of buiten waar de temperatuur en vochtigheidsgraad niet overeenkomen met de opgegeven bedrijfsparameters. Dit kan de montagedoos beschadigen.
  2. Op locaties waar de omstandigheden niet voldoen aan de vereisten voor een apparaat dat wordt geïnstalleerd met behulp van de montagedoos.

De installatie voorbereiden

Kabelmanagement

Als u kabels gaat leggen, raadpleeg dan de elektrische en brandveiligheidsvoorschriften in uw regio. Volg deze normen en voorschriften zorgvuldig op. Tips voor de plaatsing van de kabels zijn in dit artikel te lezen.

Kabels leggen

We raden aan dat u het stuk Selectie van de installatieplaats goed doorleest voordat u iets gaat installeren. Wijk niet af van het systeemproject. Als u de basisinstallatievoorschriften en de aanbevelingen van deze handleiding niet naleeft, kan dit ertoe leiden dat apparaten die met JunctionBox geïnstalleerd zijn niet meer functioneren of dat de verbinding met deze verloren gaat.

De verbinding voorbereiden

Als u kabels door de kabelwartel moet leiden, schroeft u deze in het vereiste gat. Sluit het andere gat met het dopje.

Om kabels door de kabelwartel te leiden:

1. Haal de kabelwartel uit elkaar.
  2. Snijd de grijze rubberen afdichtingsring door over de snijlijnen, waarbij u rekening houdt met het aantal kabels. De zwarte rubberen ring moet intact blijven.
  3. Voer een of twee kabels door de grijze rubberen afdichtring. Breng de zwarte rubberen ring aan.
  4. Zet de karbelwartel weer in elkaar. Schroef de kabelwartel in het vereiste gat.

Installatie

Zorg, voor de installatie, dat u de optimale locatie voor de montagedoos heeft gekozen en dat deze voldoet aan de eisen van deze handleiding.

JunctionBox installeren

1. Bereid het gat in de bodem of zijkant van de montagedoos van tevoren voor: verwijder de dop van de kabelwartel en sluit het andere gat.
  2. Gebruik het montagesjabloon om de boorgaten te markeren op het oppervlak waar u JunctionBox wilt monteren. Plaats het sjabloon indien nodig op het punt voor de kabelinvoer. Bevestig het sjabloon op de gekozen installatieplaats en boor vier gaten zoals aangegeven op het sjabloon.
  3. Steek indien nodig de buis of mantelbuis (tot Ø 16 mm) in het gat in de montagedoos.
  4. Leid indien nodig een of twee kabels naar de behuizing van de montagedoos door het gat aan de onderkant.
  5. Bevestig JunctionBox op het verticale of horizontale oppervlak op de gekozen installatieplaats met de meegeleverde schroeven met behulp van alle bevestigingspunten.
  6. Schroef indien nodig de kabelwartel in het vereiste gat in de zijkant van de montagedoos.
  7. Leid de kabels van de camera door het gat voor de kabelwartel op het deksel van de JunctionBox.
  8. Sluit de ethernetkabel aan op de camera. Als deze gevoed wordt door PoE is er geen externe voeding nodig; sluit anders de externe voeding en de ethernetkabel aan.
  9. Leid de kabels door de montagedoos van de camera.
  10. Plaats het deksel op de behuizing en bevestig het met de meegeleverde schroeven met behulp van de meegeleverde inbussleutel (Ø 3 mm). De installatiemethode hangt af van de configuratie van de camera.
  11. Installeer de camera op het deksel van de JunctionBox.
  12. Controleer de dichtheid van de JunctionBox.

De camera in JunctionBox installeren

BulletCam

Om BulletCam in JunctionBox te installeren:

1. Draai de schroef op het draaibare montagepaneel van BulletCam los met de meegeleverde inbussleutel (Ø 2 mm) en draai het paneel als u de positie van het kabelkanaal moet veranderen. Draai de schroef weer vast.
  2. Leid de kabel door de het gat voor de kabelwartel op het deksel van de JunctionBox en bevestig de draaibare montagebeugel aan het oppervlak met de meegeleverde М4×12-schroeven.

DomeCam Mini

Om DomeCam Mini in JunctionBox te installeren:

1. Verwijder de gefacetteerde lens.
  2. Verwijder de schroeven van de behuizing met behulp van de meegeleverde inbussleutel (Ø 2.5 mm).
  3. Pas de camerapositie aan door de behuizing te draaien. Draai de twee schroeven van de behuizing van de cameralens vast. Bevestig de beschermkap en draai de schroeven vast.
  4. Leid de kabel naar de JunctionBox en bevestig de camera aan de montagedoos met de meegeleverde М4×20-schroeven. DomeCam Mini wordt zonder deksel geïnstalleerd.
  5. Bevestig de gefacetteerde lens.

TurretCam

Om TurretCam in JunctionBox te installeren:

1. Draai de twee schroeven los met de meegeleverde inbussleutel (Ø 2 mm) en haal de camerabehuizing uit de houder. Zorg ervoor dat u de behuizing ondersteunt zodat dat de camera niet valt.
  2. Leid de kabel door de camerahouder en bevestig de houder aan het deksel van de JunctionBox met de meegeleverde М4×12-schroeven.
  3. Plaats de camerabehuizing in de houder en zorg ervoor dat de cameralens naar het beschermde gebied is gericht. Bevestig het door de twee schroeven in de houder vast te draaien met de meegeleverde inbussleutel (Ø 2 mm).

Onderhoud

JunctionBox vereist geen onderhoud.

Garantie

De garantie op de producten van de Limited Liability Company ‘Ajax Systems Manufacturing’ is na aankoop twee jaar geldig.

Als het apparaat niet goed werkt, neem dan eerst contact op met de technische ondersteuning van Ajax. In de helft van de gevallen kunnen technische problemen op afstand worden opgelost.