Bypass (Dimmer) [55] gebruikershandleiding

Bijgewerkt op

Bypass (Dimmer) [55] is een bypass voor een dimmer. Het apparaat is compatibel met LightSwitch (Dimmer) Jeweller en dimmers van derden. De bypass wordt parallel aangesloten op het verlichtingsapparaat.

De bypass heeft kabels die nodig zijn voor installatie en is alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis.

Functionele elementen

1. De behuizing van de bypass.
  2. Kabels om de bypass aan te sluiten op het elektrische circuit.

Compatibele apparaten

De bypass is compatibel met de volgende apparaten:

Lees voor het aansluiten van Bypass (Dimmer) [55] zorgvuldig de instructies van de fabrikant van een externe dimmer.

Bypass (Dimmer) [55] wordt apart van LightSwitch (Dimmer) Jeweller verkocht.

Werkingsprincipe

Bypass (Dimmer) [55] is een bypass voor een dimmer. Gebruik deze als het compatibele verlichtingsapparaat dat op de dimmer is aangesloten, flikkert of niet aangaat.

Controleer het volgende voordat u de bypass installeert:

• Het verlichtingsapparaat dat op de dimmer wordt aangesloten, is compatibel.
  • De dimmer werkt met één type verlichtingsapparaat.
  • De minimale helderheidsdrempel kan hoger worden ingesteld in de instellingen van de dimmer.

Alleen een professionele elektricien mag het apparaat installeren.

Vervang de lamp als het probleem niet is opgelost na het installeren van de bypass. Een onjuiste werking van de dimmer kan te wijten zijn aan de kenmerken van het verlichtingsapparaat. Het flikkeren van het verlichtingsapparaat kan ook worden veroorzaakt door een instabiele 230 V~ voeding.

Selectie van de installatieplaats

De locatie van de Bypass (Dimmer) [55] moet voldoen aan de aanbevelingen voor de installatie van de dimmer. Volg deze bij het ontwerpen van een project met een Ajax-systeem voor een object.

Er zijn twee manieren om de bypass te installeren: in de montagedoos van het verlichtingsapparaat of die van de dimmer.

Installeer het de bypass niet

• Buitenshuis. Het apparaat heeft beschermingsklasse IP20. Dit kan leiden tot een defect apparaat of een onjuiste werking ervan.
  • In ruimtes met een luchtvochtigheid en temperatuur die buiten de toegestane grenzen liggen. Dit kan een storing of onjuiste werking van het apparaat veroorzaken. Het operationele temperatuurbereik loopt van -10 tot +40 °C. De toegestane luchtvochtigheid is maximaal 75% zonder condensatie.

De installatie voorbereiden

Kabelmanagement

Als u kabels gaat leggen, raadpleeg dan de elektrische en brandveiligheidsvoorschriften in uw regio. Volg deze normen en voorschriften zorgvuldig op. Tips voor de plaatsing van de kabels zijn in dit artikel te lezen.

Kabels leggen

We raden aan dat u het stuk Selectie van de installatieplaats goed doorleest voordat u iets gaat installeren. Wijk niet af van het systeemproject. Als u de basisinstallatievoorschriften en de aanbevelingen van deze handleiding niet naleeft, kan dit leiden tot een foutieve werking van de apparaten.

Installatie

Zorg, voor de installatie, dat u de optimale locatie voor het apparaat heeft gekozen en dat deze voldoet aan de eisen van deze handleiding.

Zo installeert u Bypass (Dimmer) [55]

1. Installeer LightSwitch (Dimmer) Jeweller volgens de aanbevelingen van deze handleiding.
  2. Schakel de stroomtoevoer naar de kabels uit waarop de bypass wordt aangesloten.
  3. Verbind de kabels naar de bypass parallel met het verlichtingsapparaat volgens het onderstaande schema:
    1. Sluit de bypass aan op de nuldraad (N).
    2. Sluit de bypass aan op de voedingskabel van het verlichtingsapparaat (L1).

Sluit Bypass (Dimmer) [55] niet parallel aan op LightCore (Dimmer) Jeweller. De bypass werkt alleen als het parallel is aangesloten op het verlichtingsapparaat.

4. Plaats de bypass in de montagedoos.
  5. Schakel de stroom in.
  6. Controleer de werking van de dimmer.

Onderhoud

Bypass (Dimmer) [55] vereist geen onderhoud.

Garantie

De garantie op de producten van de Limited Liability Company ‘Ajax Systems Manufacturing’ is na aankoop twee jaar geldig.

Als het apparaat niet goed werkt, neem dan eerst contact op met de technische ondersteuning van Ajax. Bij de helft van de gevallen kunnen technische problemen op afstand worden opgelost.