Tijdelijke toegang tot video’s configureren

Geplaatst op

Met de Ajax-apps kunt u de toegang tot videobeelden van camera’s configureren op basis van de privacyvereisten van de gebruiker. U kunt permanente en tijdelijke toegang tot de livestream van camera’s instellen voor individuele gebruikers.

Deze functie is beschikbaar in de apps met de volgende versies of nieuwer:

• Ajax Security System 3.8;
  • Ajax PRO: Tool for Engineers 2.8;
  • Ajax PRO Desktop 4.8.

Verzoek om tijdelijke toegang tot camerabeelden in de Ajax PRO: Tool for Engineers-app

De installateur kan tijdelijke toegang tot de video van camera’s aanvragen bij een gebruiker met beheerdersrechten voor privacy.

Om toegang aan te vragen:

1. Log in bij de Ajax PRO: Tool for Engineers.
  2. Selecteer een space.
  3. Klik op of in de rechterbovenhoek als u geen toegang heeft tot de systeeminstellingen. Controleer uw toegangsniveau tot verschillende systeemcategorieën.
  4. Klik op Toegang aanvragen.
  5. Klik op Livestream camera’s.
  6. Selecteer de parameters van het verzoek:
    • Lijst met camera’s: selecteer Alle of de specifieke camera’s waartoe u tijdelijk toegang wilt.
    • Machtigingen: Selecteer de functies waar u toegang tot wilt: Bekijk livestream van camera (standaard vereist), Bekijk camera-archief, Bekijk met geluid, Gebruik de pan-tilt-zoom-functie (PTZ).
    • Toegangstijd: selecteer voor hoe lang u toegang nodig heeft: 1, 2, 4 of 8 uur.
  7. Tik op Verzoek verzenden.

Verzoek om tijdelijke toegang tot camera’s in de PRO Desktop-app

Om toegang aan te vragen:

1. Log in bij de PRO Desktop.
  2. Selecteer een space.
  3. Klik op of in de rechterbovenhoek als u geen toegang heeft tot de instellingen van de hub. Controleer uw toegangsniveau tot verschillende systeemcategorieën.
  4. Klik op Toegang aanvragen.
  5. Klik op Livestream camera’s.
  6. Selecteer de parameters van het verzoek:
    • Lijst met camera’s: selecteer Alle of de specifieke camera’s waartoe u tijdelijk toegang wilt.
    • Machtigingen: Selecteer de functies waar u toegang tot wilt: Bekijk livestream van camera (standaard vereist), Bekijk camera-archief, Bekijk met geluid, Gebruik de pan-tilt-zoom-functie (PTZ).
    • Toegangstijd: selecteer voor hoe lang u toegang nodig heeft: 1, 2, 4 of 8 uur.
  7. Tik op Verzoek verzenden.

Een gebruiker met rechten om privacy te beheren ontvangt een verzoek voor tijdelijke toegang dat kan worden goedgekeurd of geweigerd. Als het verzoek wordt goedgekeurd, ontvangt de installateur een melding dat toegang tot de video is verleend voor de tijd die in het verzoek is opgegeven.

Beheer de toegang tot camera’s in de Ajax Security System-app

Wanneer de installateur toegang aanvraagt tot een camera, dan ontvangt de gebruiker met rechten om privacy te beheren een melding hiervan in de Ajax Security System-app.

Om het verzoek te bekijken:

1. Log in bij Ajax Security System.
  2. Selecteer een space.
  3. Klik op Meldingen
  4. Selecteer Alle of Systeem gerelateerd.
  5. Open een melding waarin u om tijdelijke toegang tot videobewakingsapparaten wordt gevraagd.
  6. Klik op Goedkeuren of Weigeren.

De gebruiker kan tijdelijke toegang tot de video op twee manieren stopzetten: via de Privacy-instellingen of de Instellingen voor Installateurs/Bedrijven.

Om de toegang via de Privacy-instellingen te verwijderen:

1. Log in bij Ajax Security System.
  2. Selecteer een space.
  3. Ga naar Beheer .
  4. Open de instellingen van de space .
  5. Ga naar de Privacy-instellingen.
  6. Klik op Installateurs.
  7. Selecteer in de lijst het installatieprogramma waarvan u de tijdelijke toegang tot de camera wilt verwijderen.

Als de geselecteerde installateur tijdelijk toegang heeft, wordt de betreffende status weergegeven in zijn profiel in de Ajax Security System-app.

8. Klik op Controleer details.
  9. Klik op Alle toegang intrekken.
  10. Klik op Verwijderen.

Om de toegang via Installateurs-instellingen te verwijderen:

1. Log in bij Ajax Security System.
  2. Selecteer een space.
  3. Ga naar Beheer .
  4. Open de instellingen van de space .
  5. Ga naar de instellingen voor Installateurs/Bedrijven.
  6. Selecteer in de lijst het installatieprogramma waarvan u de tijdelijke toegang tot de camera wilt verwijderen.
  7. Klik op Tijdelijke toegang tot video’s verwijderen.
  8. Klik op Intrekken.

De installateur verliest zijn tijdelijke toegang tot de camera’s.