Hoe bereken ik de bedrijfstijd van een externe batterij aangesloten via een 12-24V voeding

Geplaatst op

De bedrijfstijd van een externe batterij die is aangesloten op Ajax-hubs of signaalversterkers via een 12-24V PSU (type A) is afhankelijk van de volgende factoren:

• Aantal actieve communicatiekanalen: ethernet, wifi, mobiel netwerk.
  • Stabiliteit van de verbinding via communicatiekanalen.
  • Batterijspanning en -capaciteit.
  • Zelfontladingsstroom van de batterij.
  • Omgevingstemperatuur (hangt af van het type en model batterij).
  • Polling-interval tussen de hub en de server.

De levensduur van de batterij wordt ook enigszins beïnvloed door het aantal apparaten dat is aangesloten op de hub of signaalversterker en de instellingen van Jeweller.

Al deze factoren kunnen van invloed zijn op de bedrijfstijd van de batterij, waardoor de berekeningen bij benadering zijn.

​​Levensduur-calculator voor een externe batterij

Geschatte bedrijfstijd voor externe batterijen die aangesloten zijn op Ajax-hubs of signaalversterkers via een 6V PSU of 12-24V PSU

Ga naar

Sluit geen batterijen met een uitgangsspanning van meer dan 32 V⎓ aan op hubs of signaalversterkers via een 12-24V PSU. Dergelijke batterijen kunnen het apparaat beschadigen.

Let op: 12-24V PSU is niet compatibel met Hub Hybrid (2G) en Hub Hybrid (4G). Bekijk deze tabel om te zien welke PSU compatibel is met uw hub.

Basisprincipes en aanbevelingen voor batterijgebruik

Een batterij is een chemische energiecel die wordt beïnvloed door de omgevingstemperatuur. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer het chemische proces en hoe lager de batterijcapaciteit. Installeer batterijen indien mogelijk op plaatsen waar de omgevingstemperatuur hoger is dan 0 °C.

De werkelijke eigenschappen van de batterij kunnen afwijken van de specificaties van de fabrikant. Batterijen uit dezelfde batch kunnen verschillende capaciteiten of uitgangsspanningen hebben, of ze kunnen defect zijn.

Gebruik alleen kwalitatieve batterijen van bekende fabrikanten. Deze batterijen zijn duurder maar hebben een langere levensduur.

Optimaliseer het stroomverbruik van de hub en signaalversterker

Bij gebruik van externe batterijen, activeer geen instellingen die onnodig gebruik maken van de radiomodule van de hub of signaalversterker. Deze instellingen omvatten met name de modus Altijd actief en het verminderen van het ping-interval van de detector.

Schakel ongebruikte communicatiekanalen uit om de levensduur van de batterij van de hub of signaalversterker te verlengen. Schakel bijvoorbeeld de wifi uit in de instellingen van de hub of het ethernet in de instellingen van de signaalversterker als u deze communicatiekanalen niet gebruikt.

Het wordt afgeraden om de hub te installeren op plaatsen met onstabiele mobiele communicatie. Een instabiele verbinding met de server heeft de meeste invloed op de bedrijfstijd van de externe batterij van de hub.

Houd er rekening mee dat de hub of signaalversterker stopt met werken op de externe batterij die is aangesloten via een 12-24V PSU als de spanning onder de 7,5 V⎓ daalt. Zelfs als de externe batterij nog voldoende capaciteit heeft, zal de hub of signaalversterker er niet op kunnen werken.