Zo downloadt u video’s uit het archief in Ajax-apps

Bijgewerkt op

Met de Ajax-apps kunnen bedrijven en gebruikers delen van video-opnames uit het archief downloaden naar hun smartphone of pc. Gebruikers kunnen een gewenst fragment selecteren en een bestand met de bijbehorende video-instellingen downloaden.

Deze functie is beschikbaar in de apps met de volgende versies of hoger:

• Ajax Security System 2.33 voor iOS
  • Ajax Security System 2.35 voor Android
  • Ajax PRO: Tool for Engineers 1.27 voor iOS
  • Ajax PRO: Tool for Engineers 1.26 voor Android
  • Ajax PRO Desktop 3.16 voor macOS
  • Ajax PRO Desktop 3.16 voor Windows

De download is alleen beschikbaar voor gebeurtenissen waarbij een Ajax-camera of NVR beweging of een specifiek object detecteert, het videoscenario of een permanente opname wordt uitgevoerd. Als de camera offline is of als er geen gebeurtenissen zijn, is het onmogelijk om een video te downloaden.

Om het archief te gebruiken, moet de harde schijf aangesloten zijn op de videorecorder.

* — Alleen bedrijven die toestemming hebben om het Ajax-systeem te configureren, hebben toegang tot deze functie.

Zo downloadt u een videosegment in PRO Desktop

Open PRO Desktop en volg deze stappen:

1. Selecteer een Ajax-hub in de lijst.
  2. Selecteer een Ajax-camera of NVR-kanaal in de lijst.
  3. Ga naar de videostream door op het pictogram te klikken.
  4. Ga naar het archief door op het pictogram te klikken.
  5. Zoek het gewenste videosegment, plaats de cursor erop en klik op het pictogram.
  6. Selecteer de frames van het gewenste deel om de duur aan te passen.

U kunt een opname downloaden met een lengte tussen de 3 seconden en 15 minuten.

7. Configureer de kwaliteit van de video en het geluid door de betreffende schakelaars om te schakelen.
  8. Klik op de knop Bestand aanvragen.

Zo downloadt u een videosegment in de mobiele app

Open de Ajax Security System-app of Ajax PRO: Tool for Engineers en volg deze stappen:

1. Selecteer een Ajax-hub in de lijst.
  2. Selecteer een Ajax-camera of NVR-kanaal in de lijst.
  3. Klik op het pictogram.
  4. Klik op Downloaden.
  5. Selecteer op de tijdlijn waar het de video moet beginnen. Klik vervolgens op Begin hier.
  6. Selecteer dan op de tijdlijn het einde van het videosegment en klik op Stop hier. Om het videosegment wat u wilt downloaden te wijzigen, klikt u op Reset selectie.

U kunt een opname downloaden met een lengte tussen de 3 seconden en 15 minuten.

7. Klik op de knop Bestand aanvragen.

Wanneer kunt u het bestand downloaden

Zodra u het verzoek heeft verzonden, begint het systeem met het voorbereiden van het videosegment zodat het gedownload kan worden. U ontvangt een melding wanneer het bestand klaar is. Download de video naar de gewenste map door op het pictogram te klikken.

Als de video of audio in het geselecteerde segment verschillende instellingen heeft, wordt het opgesplitst in verschillende bestanden. Deze bestanden blijven 24 uur beschikbaar.