Zo werkt de Autorisatiebevestiging met een toegangscode

Bijgewerkt op

De autorisatiebevestiging met een toegangscode is een functie die de mogelijkheid biedt om tweefactorauthenticatie in te stellen voor gebruikers wanneer zij de beveiligingsmodi van het systeem beheren. Dit houdt in dat gebruikers eerst een toegangsapparaat (Pass, Tag of smartphone) moeten gebruiken en vervolgens een toegangscode moeten invoeren om hun autorisatie tot het systeem te bevestigen.

Systeemvereisten

De functie Autorisatiebevestiging met een toegangscode is beschikbaar voor Ajax-bediendelen die authenticatie ondersteunen via Pass, Tag, en/of smartphone (via Bluetooth) en voldoen aan de volgende systeemvereisten:

Model bediendeel Firmware bediendeel OS Malevich-versie Versie van de Ajax-app
KeyPad Plus Jeweller alle firmwareversies 2.20 en nieuwer
KeyPad S Plus Jeweller
KeyPad TouchScreen Jeweller XX.XX.10.X en nieuwer 2.22 en nieuwer
KeyPad TouchScreen Fibra TBA TBA TBA

Merk op dat voor de functie Autorisatiebevestiging met een toegangscode bediendeelcodes (zoals een bediendeelcode, toegangscodes voor bediendelen en/of gebruikerscodes) moeten worden geconfigureerd voor het systeem.

Werkingsprincipe

De functie Autorisatiebevestiging met een toegangscode is ontworpen om het beveiligingsniveau te verhogen van locaties die worden beschermd door Ajax-apparaten.

Wanneer de functie is ingeschakeld, mogen gebruikers het systeem alleen in- of uitschakelen als ze met succes op twee wijzen zijn geautoriseerd, dat wil zeggen door het gebruik van Pass, Tag of smartphone en het invoeren van de juiste toegangscode.

Zodra de gebruiker een toegangsapparaat gebruikt op het bediendeel, start het systeem het aftellen van Bevestigingstijd. Gedurende deze tijd moet de gebruiker de toegangscode invoeren op het bediendeel waarop het toegangsapparaat is gebruikt. De standaardtijd is 30 seconden, maar u kunt deze instellen tussen de 10 en 30 seconden, in stappen van 5 seconden. Deze instelling voldoet aan de vereisten voor installaties conform EN 50131 Grade 3.

De optie Bevestigingstijd is beschikbaar op KeyPad Plus Jeweller en KeyPad S Plus Jeweller die werken met hubs met OS Malevich 2.21 of nieuwer.

KeyPad Plus Jeweller en KeyPad S Plus Jeweller hebben ook een led-indicatie tijdens het aftellen van de Bevestigingstijd. Nadat de gebruiker een toegangscontroleapparaat heeft toegepast, begint de indicator van het bediendeel (Ingeschakeld , Uitgeschakeld , of Deelinschakeling ) te knipperen totdat de toegangscode is ingevoerd.

Afhankelijk van of het toegangsapparaat is toegewezen aan de gebruiker, moet de gebruiker de overeenkomstige toegangscode invoeren. Bijvoorbeeld:

• Als de Pass of Tag is toegewezen aan gebruiker A, moet gebruiker A zijn persoonlijke gebruikerscode invoeren. Als u de code van het bediendeel, de toegangscode voor gasten of de code van Gebruiker B invoert, krijgt Gebruiker A geen toegang tot het systeem.
  • Als de Pass of Tag niet is toegewezen aan een gebruiker (een toegangsapparaat voor een gast), moet de gast de bediendeelcode of toegangscode voor gasten invoeren. Als de persoonlijke code van een gebruiker wordt ingevoerd, krijgt de gast geen toegang tot het systeem.

De dwangcodes voor het bediendeel, gasten en gebruikers werken hetzelfde als gewone codes, d.w.z. u moet een toegangsapparaat gebruiken en daarna de dwangcode invoeren.

De onderstaande tabellen tonen de volledige lijst met combinaties van toegangsapparaten met codes voor de functie Autorisatiebevestiging met een wachtwoordcode.

Toegewezen Pass of Tag Toegangscode Resultaat
Gast (niet toegewezen) Bediendeelcode Toegang geautoriseerd
Dwangcode voor bediendeel Toegang geautoriseerd
Gebruikerscode Toegang geweigerd
Dwangcode voor gebruikers Toegang geweigerd
Toegangscode Toegang geautoriseerd
Dwangcode Toegang geautoriseerd
Gebruiker A Bediendeelcode Toegang geweigerd
Dwangcode voor bediendeel Toegang geweigerd
Code voor gebruiker A Toegang geautoriseerd
Dwangcode voor gebruiker B Toegang geautoriseerd
Code voor gebruiker B Toegang geweigerd
Dwangcode voor gebruiker B Toegang geweigerd
Toegangscode Toegang geweigerd
Dwangcode Toegang geweigerd
Bluetooth toegewezen Toegangscode Resultaat
Gebruiker A Bediendeelcode Toegang geweigerd
Dwangcode voor bediendeel Toegang geweigerd
Code voor gebruiker A Toegang geautoriseerd
Dwangcode voor gebruiker B Toegang geautoriseerd
Code voor gebruiker B Toegang geweigerd
Dwangcode voor gebruiker B Toegang geweigerd
Toegangscode Toegang geweigerd
Dwangcode Toegang geweigerd

De functie instellen

De functie Autorisatiebevestiging met een toegangscode is alleen beschikbaar als de optie Pass/Tag lezen is ingeschakeld in de instellingen van het bediendeel.

Om de functie Autorisatiebevestiging met een toegangscode in te schakelen en te configureren, in de Ajax-app:

1. Selecteer de gewenste space.
  2. Ga naar het tabblad Apparaten .
  3. Selecteer het gewenste bediendeel en ga naar de instellingen .
  4. Zorg ervoor dat de optie Pass/Tag lezen is ingeschakeld.
  5. Schakel de functie Autorisatiebevestiging met een toegangscode in.
  6. Wijzig indien nodig Bevestigingstijd¹. De standaardtijd is 30 seconden, maar u kunt deze instellen tussen de 10 en 30 seconden.
  7. Klik op Terug om de wijzigingen toe te passen.

¹ De optie Bevestigingstijd is beschikbaar op KeyPad Plus Jeweller en KeyPad S Plus Jeweller die werken met hubs met OS Malevich 2.21 of nieuwer.