Zo installeert u DomeCam Mini

Geplaatst op

Een juiste installatie van een Ajax-camera is cruciaal voor efficiënte bewegingsdetectie en objectherkenning. Dankzij het ontwerp is DomeCam Mini eenvoudig te installeren en te configureren om aan alle vereisten te voldoen. In dit artikel begeleiden we u bij het bereiken van de beste prestaties van uw camera.

Zo configureert u de positie van de cameralens

We raden aan om de behuizing van de camera zo centraal mogelijk te houden. Plaats de lens tussen de infrarode leds voor de hoogste beeldkwaliteit en gelijkmatige verlichting van het frame.

U kunt de camerahoek aanpassen door de behuizing van de lens te draaien, wat vooral handig is als de camera aanvankelijk niet in de juiste hoek was gemonteerd.

Volg deze stappen om de positie van de cameralens te configureren:

1. Verwijder de gefacetteerde lens.
  2. Verwijder de schroeven van de beschermkap met de meegeleverde inbussleutel (Ø 2,5 mm).
  3. Draai de twee schroeven van de behuizing van de lens los met een schroevendraaier.
  4. Plaats de camera op gelijke hoogte met de horizon. Gebruik de aanduiding voor 90°om de horizon aan te geven en de aanduiding voor 0° om de onderkant van het frame aan te geven.
    ajax domecam mini
  5. Draai de twee schroeven van de behuizing van de cameralens vast. Bevestig de beschermkap en draai de schroeven vast.

Pas de hoek van de lens ten opzichte van de behuizing van de camera aan om strooilicht te minimaliseren. Kantel de lens niet te veel naar de behuizing toe, omdat dit kan leiden tot highlights aan de randen van het frame in de deelinschakeling.

Zo installeert u DomeCam Mini aan een muur

De beste plaats om DomeCam Mini te installeren is aan het plafond. Als installatie aan het plafond niet mogelijk is, kan de camera aan de muur worden bevestigd. Zorg er in dit geval voor dat de juiste hoek is ingesteld. Draai de lens binnen het effectieve bereik van de IR-achtergrondverlichting.

Zorg er tijdens de installatie aan de muur voor dat:

• Het “AJAX” logo op de camerabehuizing naar beneden is gericht, in lijn met de richting van de IR-achtergrondverlichting.
  • De cameralens in de behuizing 180° wordt gedraaid om het beeld uit te lijnen.

We raden af om DomeCam Mini buiten op een muur te installeren vanwege mogelijke neerslag op de koepel, waardoor de IR-achtergrondverlichting minder efficiënt kan werken.

Hoe voorkomt ik dat de cameralens beslaat

Zo voorkomt u strooilicht

DomeCam Mini mag niet op bepaalde locaties worden geïnstalleerd om mogelijke problemen met de beeldkwaliteit te voorkomen. Installeer de camera hier niet om strooilicht in de nachtmodus te voorkomen:

• In de buurt van een verlichtingsapparaat, zoals een lamp of de accessoires ervan.
  • Boven of nabij grote objecten, zelfs als ze zich niet direct in het frame bevinden, aangezien grote objecten aanzienlijke hoeveelheden IR-licht kunnen reflecteren.
  • Dicht bij een hoek van een muur.